|
Recept na Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou
Recept na Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1200 g vepřového bůčku 400 g mletého masa mix (z vepřové plece a z předního hovězího masa 200 g + 200 g ) sůl, pepř, petrželka strouhanka na zahuštění dijonská hořčice na pomazání plátu 130 g zamražených zelených fazolek 4 - 5 tenkých plátků pršutu nebo plátků slaniny 1 červená paprika pokrájená na proužky celý kmín 2 větší cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou
Recept na Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou: Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát na roládu. Plát potřeme ostřejší hořčicí. Do 3/4 plátu z bůčku rozložíme ochucené mleté maso ( sůl, pepř, nasekaný libeček a strouhanku podle hustoty směsi). Na mleté maso položíme proužky pokrájené červené papriky, ( nebo naloženou kapii ), zelené fazolky a tenké plátky pršutu ( nebo slaniny ). Roládu svineme a zavážeme provázkem ( nití) a vložíme do pekáčku. Posypeme kmínem, poházíme pokrájenou cibulí a podlijeme vodou. Vložíme do předehřáté trouby na 220 stupňů. Během pečení roládu obracíme a podléváme výpekem. Pečeme celkově cca 90 minut ( někdy i déle podle velikosti a náplně rolády) a pravidelně přeléváme vypekem. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou: Někdy roládu ze začátku pečení přikryji alobalem nebo druhým pekáčkem a peču takto přiklopenou v předem vyhřáté troubě na 220 minut stupnů - cca 40 minut. Pak dál už můžeme klasicky péci přiklopení péci doměkka a dozlatova. Zkoušíme vidličkou nebo překrojením rolády na dvě poloviny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 15.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1200 g vepřového bůčku 400 g mletého masa mix (z vepřové plece a z předního hovězího masa 200 g + 200 g ) sůl, pepř, petrželka strouhanka na zahuštění dijonská hořčice na pomazání plátu 130 g zamražených zelených fazolek 4 - 5 tenkých plátků pršutu nebo plátků slaniny 1 červená paprika pokrájená na proužky celý kmín 2 větší cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|