|
Recept na Bůčková kapsa ze selete
Recept na Bůčková kapsa ze selete je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůčková kapsa ze selete budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 selečí bůčky (zakoupené v MAKRU), 1kg vepřové krkovice, 0,3kg ořezů z bůčku, 0,4kg hovězí přední (nejlépe krk), 1,5dcl vody, mletý pepř, sůl (2,5 dkg na 1kg masa), kmín, 5 stroužků česneku, špetka mletého koriandru, potravinářský motouz.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčková kapsa ze selete
Recept na Bůčková kapsa ze selete: Bůčky vykostíme, okraje zarovnáme a osolíme(2/5 soli). Krkovičku nakrájíme na kostičky cca 1,5cm, přidáme na 1cm kostičky nakrájený ořez z bůčku, 2/5 soli, polovinu vody a řádně promícháme. Hovězí maso najemno umeleme, pak v sekáčku potravin (mixeru) spolu s vodou, 1/5 soli a kořením vymícháme v pojivou spojku, kterou přidáme k masové směsi a opět důkladně promícháme. Bůčky k sobě ze tří stran sešijeme potravinářským motouzem, vzniklou kapsu naplníme ze ¾ masovou směsí, bůčky stlačíme k sobě, abychom vytlačili vzduch a zašijeme. Pokud kapsu hodně naplníme, v průběhu pečení nám může prasknout! Kapsu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme víkem a za občasného podlévání a polévání pečeme při 180 stupních 3-4 hodiny (podle velikosti kapsy). Použití je široké v teplé i studené formě.
Poznámka k receptu na Bůčková kapsa ze selete: Tuto delikatesu jsem ochutnal po studenu v Karviné u příležitosti oslav šedesátin a připravil ji sám oslavenec.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková kapsa ze selete, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 01.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 selečí bůčky (zakoupené v MAKRU), 1kg vepřové krkovice, 0,3kg ořezů z bůčku, 0,4kg hovězí přední (nejlépe krk), 1,5dcl vody, mletý pepř, sůl (2,5 dkg na 1kg masa), kmín, 5 stroužků česneku, špetka mletého koriandru, potravinářský motouz
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková kapsa ze selete,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková kapsa ze selete - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková kapsa ze selete
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|