|
Recept na Bůčková kapsa s fazolkami
Recept na Bůčková kapsa s fazolkami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůčková kapsa s fazolkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g bůčku bez kosti 200 g zelených fazolek (já použila mražené) 1 masité rajské jablko 2 - 3 stroužky česneku Sůl, pepř, tymián, rozmarýn Celý kmín na povrch bůčku Vývar nebo voda na podlití Sádlo, nebo jiný vhodný tuk na pečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůčková kapsa s fazolkami
Recept na Bůčková kapsa s fazolkami: Mražené fazolky spaříme vroucí vodou, ve které je necháme cca 8 minut. Čerstvé musíme uvařit na skus, asi 10 minut. Ihned zchladíme ledovou vodou, aby zůstaly zelené. Fazolky a rajče rozmixujeme nebo rozsekáme na pyré. Já použila nástavec v mixéru na sekání zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme buď čerstvé nebo sušené bylinky – množství dle chuti a náplň promícháme. Do bůčku vyřízneme kapsu. Bůček ze všech stran i v kapse lehce osolíme, opepříme a naplníme směsí. Ovážeme provázkem nebo spíchneme jehlicemi. Na pánvi bez tuku bůček ze všech stran osmahneme, aby se maso zatáhlo a zpevnilo. Rozpálíme troubu na 200 °C. Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Do pekáčku s rozpáleným sádlem vložíme bůček kůží dolů a obložíme cibulí. Povrch bůčku posypeme celým kmínem. Pečeme otevřené cca 15 minut. Polijeme asi 2x výpekem. Po této době snížíme teplotu asi na 180°C, k bůčku přilijeme cca 250 – 300 ml vývaru nebo vody, (tekutina by měla jen lehce zatopit nejspodnější vrstvu masa), zakryjeme pekáč víkem nebo alobalem a pečeme dalších 50 minut. Poléváme výpekem, seškrabujeme i nepřipálený výpek ze stran pekáče. Pak bůček obrátíme kůží nahoru, ostrým nožem ji několikrát nařízneme a pečeme ještě 20 minut zakryté. Pak víko sundáme a bez zakrytí ještě dopečeme do křupavé kůrčičky cca15 minut. Bůček nekrájíme hned, necháme ho 10 minut odpočinout, aby nám nevytekla šťáva. Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i jen s pečivem. Zdroj z rodinné kuchařky
Poznámka k receptu na Bůčková kapsa s fazolkami: Při pečení bereme teplotu v receptu jako orientační. Řídíme se výhradně vlastní troubou, neb každá peče jinak.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůčková kapsa s fazolkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 26.09.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g bůčku bez kosti 200 g zelených fazolek (já použila mražené) 1 masité rajské jablko 2 - 3 stroužky česneku Sůl, pepř, tymián, rozmarýn Celý kmín na povrch bůčku Vývar nebo voda na podlití Sádlo, nebo jiný vhodný tuk na pečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůčková kapsa s fazolkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůčková kapsa s fazolkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůčková kapsa s fazolkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|