|
Recept na Bůček v kysaném zelí
Recept na Bůček v kysaném zelí je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Bůček v kysaném zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřového bůčku, 400 - 500g kysaného zelí /nejlépe domácího/, 1 jablko, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, polohrubá mouka, masox, kmín, pepř, sůl, anglická slanina 10 dkg.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bůček v kysaném zelí
Recept na Bůček v kysaném zelí: 1. Pěkný prorostlý bůček pokrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme a opepříme 2. V hlubší pánvi nebo kastrolu ho opečeme /vyškvaříme/ tak dlouho, až pustí tuk. 3. Maso vyjmeme a dáme bokem. 4. Pokud máme tuku hodně, tak část slijeme a na zbylé části orestujeme do světle hněda cibuli nakrájenou nadrobno.Nakrájíme slaninu na kostičky a přidáme. Těsně před koncem restování vložíme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. 5. Přidáme pokrájené kysané zelí a nastrouhané jablko. Okmínujeme, přidáme půl - 1 kostku masoxu, podlijeme cca 1 dcl vody a dusíme pod poklicí cca 20 minut. 6. Pak zelí zaprášíme polohrubou moukou, pořádně promícháme, vložíme maso, přilijeme cca 1 dcl- 1,5 dcl vody a dusíme dalším 20 - 30 minut. 7. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory s orestovanou cibulkou.
Poznámka k receptu na Bůček v kysaném zelí: Zdroj - Kuchařka Dona "nejlepší recepty" - mírně jsem si ho upravila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůček v kysaném zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
- Datum vložení: 02.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřového bůčku, 400 - 500g kysaného zelí /nejlépe domácího/, 1 jablko, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, polohrubá mouka, masox, kmín, pepř, sůl, anglická slanina 10 dkg
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůček v kysaném zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůček v kysaném zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůček v kysaném zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|