RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bublanina pro pokročilé

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bublanina pro pokročilé, recepty Bublanina pro pokročilé, Bublanina, pokročilé


Recept na Bublanina pro pokročilé

Recept na Bublanina pro pokročilé je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Bublanina pro pokročilé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
700 g krásné čerstvé úplně zralé tmavé třešně s peckami 6 vajíček 1 vanilínový cukr 200 g cukr jemný krystal 100 ml vlažné vody 100 ml slunečnicový olej ( ne řepkový, ne olivový ) 300 g polohrubé mouky 1 čl citronové šťávy nebo nápojový citronový koncentrát ( do jahodové bublaniny ne ) 1 čl. nastrouhané citronové kůry ( do jahodové bublaniny ne ) 1 mocca lžička jedlé sody /nenahrazovat práškem do pečiva/ špetka soli.

Bublanina pro pokročilé
Zvětšit obrázek

Recept na Bublanina pro pokročilé

Recept na Bublanina pro pokročilé:
Uděláme velmi pevný sníh ze šesti bílků, špetky soli a dvou plných lžic práškového cukru. Dáme do lednice. Dejte si na sněhu záležet, musí být tuhý. Šest žloutků pomalu šleháme a postupně přidávame odvážený krystal, vanilkový cukr a také postupně, jak nám to houstne, také vlažnou vodu. Vyšleháme do běla a pomalu za stálého šlehání přiléváme olej. Když je všechno ušleháno, pomalu za stálého šlehání po lžících přidáváme mouku. Když nám zůstanou tak tři nebo čtyři lžíce mouky, přidáme do ní mocca lžičku jedlé sody, rozmícháme a přidáme k těstu. Ještě chvilku jemně prošleháme a už jenom ručně pomalu a opatrně vmícháme sníh. Na plech dáme trošku oleje, na něj pečící papír, aby neklouzal, papír potřít olejem a vysypat hrubou moukou. Takto se nic nepřilepí a zespoda bude bublaninka zlatavá. Vylejeme těsto, musí být tak polotekuté, dáme třešně a šup do trouby. Pečeme na střední příčce 15 minut na 210°C seshora i zespoda a potom na 180°C dalších 25 minut jenom spodní ohřev. Řiďte se svoji troubou, tento zpusob pečení je pro klasické elektrické trouby ještě s ohřevnými tělesy, ne pro teplovzdušnou. Pečení v teplovzdušné /horkovzdušné/troubě: na střední příčce 180 stupňu 12 minut a potom na 160 dalších 15 minut.

Poznámka k receptu na Bublanina pro pokročilé:
Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nemočte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchýně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen ! Umíte si představit kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne! Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bublanina pro pokročilé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 05.08.2012
  • Počet porcí: Málo. Velký hluboký plech 33x42 cm 0,13 m2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 700 g krásné čerstvé úplně zralé tmavé třešně s peckami 6 vajíček 1 vanilínový cukr 200 g cukr jemný krystal 100 ml vlažné vody 100 ml slunečnicový olej ( ne řepkový, ne olivový ) 300 g polohrubé mouky 1 čl citronové šťávy nebo nápojový citronový koncentrát ( do jahodové bublaniny ne ) 1 čl. nastrouhané citronové kůry ( do jahodové bublaniny ne ) 1 mocca lžička jedlé sody /nenahrazovat práškem do pečiva/ špetka soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bublanina pro pokročilé, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bublanina pro pokročilé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bublanina pro pokročilé

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist