|
Recept na Bublanina pro pokročilé
Recept na Bublanina pro pokročilé je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Bublanina pro pokročilé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g krásné čerstvé úplně zralé tmavé třešně s peckami 6 vajíček 1 vanilínový cukr 200 g cukr jemný krystal 100 ml vlažné vody 100 ml slunečnicový olej ( ne řepkový, ne olivový ) 300 g polohrubé mouky 1 čl citronové šťávy nebo nápojový citronový koncentrát ( do jahodové bublaniny ne ) 1 čl. nastrouhané citronové kůry ( do jahodové bublaniny ne ) 1 mocca lžička jedlé sody /nenahrazovat práškem do pečiva/ špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bublanina pro pokročilé
Recept na Bublanina pro pokročilé: Uděláme velmi pevný sníh ze šesti bílků, špetky soli a dvou plných lžic práškového cukru. Dáme do lednice. Dejte si na sněhu záležet, musí být tuhý. Šest žloutků pomalu šleháme a postupně přidávame odvážený krystal, vanilkový cukr a také postupně, jak nám to houstne, také vlažnou vodu. Vyšleháme do běla a pomalu za stálého šlehání přiléváme olej. Když je všechno ušleháno, pomalu za stálého šlehání po lžících přidáváme mouku. Když nám zůstanou tak tři nebo čtyři lžíce mouky, přidáme do ní mocca lžičku jedlé sody, rozmícháme a přidáme k těstu. Ještě chvilku jemně prošleháme a už jenom ručně pomalu a opatrně vmícháme sníh. Na plech dáme trošku oleje, na něj pečící papír, aby neklouzal, papír potřít olejem a vysypat hrubou moukou. Takto se nic nepřilepí a zespoda bude bublaninka zlatavá. Vylejeme těsto, musí být tak polotekuté, dáme třešně a šup do trouby. Pečeme na střední příčce 15 minut na 210°C seshora i zespoda a potom na 180°C dalších 25 minut jenom spodní ohřev. Řiďte se svoji troubou, tento zpusob pečení je pro klasické elektrické trouby ještě s ohřevnými tělesy, ne pro teplovzdušnou. Pečení v teplovzdušné /horkovzdušné/troubě: na střední příčce 180 stupňu 12 minut a potom na 160 dalších 15 minut.
Poznámka k receptu na Bublanina pro pokročilé: Jedlá soda udělá to, že třešničky neklesnou do těsta a těsto bude nadýchané. Třešně nemočte ve vodě, jenom lehce opláchněte na sítu. Když děláte jahodovou bublaninu, tak bez citronové kůry i šťávy. Recept mám od své tchýně a ta měla 5 dětí, takže tento recept je dokonale vyzkoušen ! Umíte si představit kolik asi těch bublanin upekla, já tedy ne! Přidáváni fotek v jakémkoli množství požadováno!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bublanina pro pokročilé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 05.08.2012
- Počet porcí: Málo. Velký hluboký plech 33x42 cm 0,13 m2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 700 g krásné čerstvé úplně zralé tmavé třešně s peckami 6 vajíček 1 vanilínový cukr 200 g cukr jemný krystal 100 ml vlažné vody 100 ml slunečnicový olej ( ne řepkový, ne olivový ) 300 g polohrubé mouky 1 čl citronové šťávy nebo nápojový citronový koncentrát ( do jahodové bublaniny ne ) 1 čl. nastrouhané citronové kůry ( do jahodové bublaniny ne ) 1 mocca lžička jedlé sody /nenahrazovat práškem do pečiva/ špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bublanina pro pokročilé,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bublanina pro pokročilé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bublanina pro pokročilé
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|