|
Recept na Bryndzové bagety s omládkem
Recept na Bryndzové bagety s omládkem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Bryndzové bagety s omládkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek: 100 ml vlažné vody, lžička Sladěnky (nebo Sladovitu), 10 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 130 ml vody, 90-100 g bryndzy (měla jsem váženou, krásně žluťounkou), 2 lžičky soli, lžička cukru, lžíce oleje, 100 g žitné chlebové mouky, 190-200 g hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bryndzové bagety s omládkem
Recept na Bryndzové bagety s omládkem: Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1-1,5 hod). Po vykynutí ho vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého umotáme bagetu, kterou svrchu po celé délce několikrát nařízneme nožem nebo nastříhneme nůžkami a necháme na plechu vykynout. Bez potření je dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/25-35min).
Poznámka k receptu na Bryndzové bagety s omládkem: Při pečení to nádherně voní bryndzou, hotové bagety mají kůrku křupavou a střídu měkounkou, pórovitou a slabounce vonící bryndzou. Pokud si chcete víc počíst o omládku a úloze Sladěnky v něm, tady je článek: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bryndzové bagety s omládkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 09.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na omládek: 100 ml vlažné vody, lžička Sladěnky (nebo Sladovitu), 10 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 130 ml vody, 90-100 g bryndzy (měla jsem váženou, krásně žluťounkou), 2 lžičky soli, lžička cukru, lžíce oleje, 100 g žitné chlebové mouky, 190-200 g hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bryndzové bagety s omládkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bryndzové bagety s omládkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bryndzové bagety s omládkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|