|
Recept na Brumík
Recept na Brumík je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Brumík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce 3/4 hrnku hrubé nebo polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 lžička vanilkového aroma 1 hrnek moučkového nebo krystalového cukru 6 lžic oleje 6 lžic horké vody 1 lžička prášku do pečiva kůra z jednoho citronu špetka soli vanilkový pudink nutela.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brumík
Recept na Brumík: Nejdříve utřeme tři žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a horkou vodu a směs šleháme do pěny. Do směsi přisypeme mouku, prášek do pečiva, vanilkový pudink (prášek), citronovou kůru a vanilkové aroma. Z bílků a soli ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Formu vymažeme a vysypeme. Část těsta obarvíme kakaem a vlejeme ho do formy jako první (do oušek, tlapek, bříška, očíček a čumáčku), těsto je tekuté, takže budeme potřebovat hodně trpělivosti:) pečeme v předehřáté troubě cca 40 min. Upečeného brumíka necháme vychladnout, potom podélně rozřízneme, namažeme nutelou, přiklopíme zpět a můžeme podávat:)
Poznámka k receptu na Brumík: Po dlouhém hledání "brumíkovského" těsta jsem konečně našla něco, co je pravému brumíkovi podobné. Inspirovala jsem se u nováckého Ládi Hrušky a jeho velikonočního beránka. Těsto vydrží velmi vláčné a měkké. Pravému brumíkovi se přibližuje i díky nezapečené čokoládě ale namazané nutele nebo jiné oříškovo-čokoládové pomazánce až do vychladlého těsta. Zapečená čokoláda totiž po chvilce ztuhle a zhořkne. Vaše připomínky a tipy na zlepšení velmi uvítám, aby jsme se nakonec dopracovali k brumíkovi, který je nejpodobnější originálu:) forma na velkého brumíka k dostání buď v prodejně Tescomy nebo v Lidlu, cena cca 150 kč
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brumík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: market.s
- Datum vložení: 19.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 3 vejce 3/4 hrnku hrubé nebo polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 lžička vanilkového aroma 1 hrnek moučkového nebo krystalového cukru 6 lžic oleje 6 lžic horké vody 1 lžička prášku do pečiva kůra z jednoho citronu špetka soli vanilkový pudink nutela
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brumík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brumík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brumík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|