|
Recept na Broskvový zákusek
Recept na Broskvový zákusek je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Broskvový zákusek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 3 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 80 g krupicového cukru, 80 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, tuk a hrubá mouka na vysypání formy Náplň: 500 g měkkého tvarohu, asi 150 g moučkového cukru (dle chuti), 200 ml smetany ke šlehání, mléko na zředění tvarohu, 20 g želatiny, broskvový kompot Likérová náplň: 200 ml vaječného likéru, 5 g želatiny, 200 g zakysané smetany, 1 balíček vanilkového cukru. Ozdoba: broskve, čokoládové hoblinky, lístky máty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvový zákusek
Recept na Broskvový zákusek: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm). Pečeme v troubě na 180 C asi 30 minut. Poté necháme ve formě zchladnout. Tvaroh smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody, necháme nabobtnat, pak zahřejeme téměř k varu. Horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty a vyšleháme. Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme je po obvodu formy na korpus a nalijeme polovinu tvarohové náplně. Rozložíme zbytek broskví, rozetřeme zbylou náplň. Dáme do lednice ztuhnout. Vaječný likér zahřejeme, necháme v něm rozpustit želatinu. Vmícháme zakysanou smetanu s cukrem. Likérovou náplň rozetřeme na povrch ztuhlé tvarohové náplně a dáme znovu do lednice. Nakonec zákusek dozdobíme zbylými broskvemi, čokoládovými hoblinkami a lístky máty
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvový zákusek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Beetty
- Datum vložení: 10.04.2013
- Počet porcí: 16
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpus: 3 vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 80 g krupicového cukru, 80 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, tuk a hrubá mouka na vysypání formy Náplň: 500 g měkkého tvarohu, asi 150 g moučkového cukru (dle chuti), 200 ml smetany ke šlehání, mléko na zředění tvarohu, 20 g želatiny, broskvový kompot Likérová náplň: 200 ml vaječného likéru, 5 g želatiny, 200 g zakysané smetany, 1 balíček vanilkového cukru. Ozdoba: broskve, čokoládové hoblinky, lístky máty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvový zákusek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvový zákusek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvový zákusek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|