|
Recept na Broskvový dort
Recept na Broskvový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Broskvový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KORPUSY: 2 vejce 3/4 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva (do světlého korpusu přidat vanilkový cukr, do tmavého kakao) KRÉM: 2 odtučněné měkké tvarohy 1 vanilkový cukr 1 šlehačka v prášku 1 smetafix 1 lžíce rumu 1 lžíce cukru vychladlý neslazený kokosový pudink uvařený z 250ml mléka MARMELÁDA: broskvová nebo meruňková ZDOBENÍ: strouhaný kokos 1 plechovka broskví 1 želatina - čirá dortové kuličky - zlatobílé bílá cukrářská poleva piškoty.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvový dort
Recept na Broskvový dort: KORPUSY: Žloutky + cukr vyšlehat do pěny. Bílky - vyšlehat tuhý sníh Do žloutkové hmoty přisypat mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a ostatní suroviny (tmavý korpus + kakao, světlý korpus + vanilkový cukr). Naposledy vmíchat sníh a péct na 150°C asi 45 min KRÉM: Šlehačku připravit podle návodu,přisypat smetafix. Tvarohy vyšlehat s vanilkovým cukrem a rumem, přidat vychladlý kokosový pudink, cukr a hotovou šlehačku. Dát do ledničky. MARMELÁDA: Ještě ve skleničce nožem pořádně promíchat, aby šla hezky natírat na korpus. ZDOBENÍ: Oba vychladlé korpusy podříznout v půlce. Začít světlým korpusem, ten natřít marmeládou, přiložit tmavý plát, ten natřít krémem, další světlý natřít marmeládou a pokrýt hodně slaboučkými plátky broskví, přiložit poslední tmavý plát. Dort zboku natřít krémem a obsypat kokosem. Potom natřítkrémem i vršek. Polovinu vrchní části dortu posypat kuličkami, druhou nechat jen s krémem. Z broskví nakrájených na měsíčky udělat uprostřed růžici, další dílečky dát dokola ke kraji.Lehce potřít želatinou, aby broskve neosychaly. Z piškotů vykrájet malá srdíčka, ta z poloviny máčet do světlé polevy. Hotový dort dát do ledničky ztuhnout a asi po 2hod. podávat.
Poznámka k receptu na Broskvový dort: Dneska ho teprve budu dávat rodičům, takže foto řezu pošlu, až ho ,,kuchnem" ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hanule
- Datum vložení: 14.09.2010
- Počet porcí: 5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: KORPUSY: 2 vejce 3/4 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva (do světlého korpusu přidat vanilkový cukr, do tmavého kakao) KRÉM: 2 odtučněné měkké tvarohy 1 vanilkový cukr 1 šlehačka v prášku 1 smetafix 1 lžíce rumu 1 lžíce cukru vychladlý neslazený kokosový pudink uvařený z 250ml mléka MARMELÁDA: broskvová nebo meruňková ZDOBENÍ: strouhaný kokos 1 plechovka broskví 1 želatina - čirá dortové kuličky - zlatobílé bílá cukrářská poleva piškoty
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|