|
Recept na Broskvový dezert
Recept na Broskvový dezert je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Broskvový dezert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 120 g hladké mouky, 120 g mletých ořechů Krém: Na máslový krém potřebuji 1 kostku změklého másla (250g) a 20 - 25dkg moučkového cukru. Pro zjemnění potřebuji ještě uvařený a vychladlý vanilkový pudink (stačí z 1/2 litru mléka), ten je třeba uvařit s předstihem. žlutá želatina( nebo šťáva z broskví), broskve.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvový dezert
Recept na Broskvový dezert: těsto: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a pak olej. Chvíli společně prošleháme. Pak zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a těsto nalijeme do formy( nebo na plech s vymazaným a hrubou moukou vysypaným dnem. Upečeme (190°C, 30-40 minut). Po částečném zchladnutí, boky oddělíme od formy ostrým nožem a korpus vyklopíme. Krém: Ručním mixérem se šlehacími metlami šlehám máslo s cukrem tak dlouho, dokud není krém hladký. Potom začnu po lžičkách přidávat pudink. Měl by mít stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nesrazil. Pudink postupně zašlehávám, krém je potom jemnější a má příjemnou vanilkovou příchuť. Celkem přidám do krému asi 3-4 lžíce pudinku. (Můžete přidat i trošičku rumu) Hotový krém nechám chvíli vychladit v ledničce a pak používám na zdobení a pomazání. Ořechový korpus potřeme máslovým krémem. Rozložíme broskve a připravenou želetinou polijeme dezert. Můžeme zdobit zbytkem máslového krému.
Poznámka k receptu na Broskvový dezert: Pěkné, ale mohla jsi ho vyfotit radši z boku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvový dezert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lucie2211
- Datum vložení: 24.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 120 g hladké mouky, 120 g mletých ořechů Krém: Na máslový krém potřebuji 1 kostku změklého másla (250g) a 20 - 25dkg moučkového cukru. Pro zjemnění potřebuji ještě uvařený a vychladlý vanilkový pudink (stačí z 1/2 litru mléka), ten je třeba uvařit s předstihem. žlutá želatina( nebo šťáva z broskví), broskve
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvový dezert,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvový dezert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvový dezert
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|