|
Recept na Broskvovo-rybízový mřížkový koláč
Recept na Broskvovo-rybízový mřížkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Broskvovo-rybízový mřížkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 520 g hladké mouky 1 sáček kypřícího prášku 120 g moučkového cukru 120 g másla 4 žloutky 8 polévkových lžic mléka 2 polévkové lžíce rumu Náplň: 100 g mandlových lupínků 6 broskví 200 g rybízu 4 polévkové lžíce krupicového cukru šťáva a kůra z 1/2 biocitronu 1/2 kávové lžičky mleté skořice Trochu mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvovo-rybízový mřížkový koláč
Recept na Broskvovo-rybízový mřížkový koláč: Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto vyválíme na sílu 2 - 3 mm a vložíme do koláčové formy. Dno koláče posypeme mandlovými lupínky a dáme do lednice. Zapneme troubu na 180°C. Broskve odpeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do mísy, přidáme rybíz, citronovou kůru i šťávu a 3 lžíce cukru. Promícháme, vyndáme korpus z lednice a směs na něj narovnáme. Třetinu těsta co jsme měli v lednici vyndáme, rozválíme na sílu 2- 3 mm a rádýlkem nakrájíme asi centimetrové proužky. Těmi nakoso a přes sebe ozdobíme koláč. Proužky potřeme mlékem a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme asi 30 minut - dokud není těsto růžové.
Poznámka k receptu na Broskvovo-rybízový mřížkový koláč: Vždy se má kombinovat dvoje ovoce - jedno sladší, druhé kyselejší. Např. jablka s brusinkami nebo meruňky s ostružinami apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvovo-rybízový mřížkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 11.10.2013
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 520 g hladké mouky 1 sáček kypřícího prášku 120 g moučkového cukru 120 g másla 4 žloutky 8 polévkových lžic mléka 2 polévkové lžíce rumu Náplň: 100 g mandlových lupínků 6 broskví 200 g rybízu 4 polévkové lžíce krupicového cukru šťáva a kůra z 1/2 biocitronu 1/2 kávové lžičky mleté skořice Trochu mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvovo-rybízový mřížkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvovo-rybízový mřížkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvovo-rybízový mřížkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|