|
Recept na Broskvové řezy
Recept na Broskvové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Broskvové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 250g hladké mouky, 4 vejce, 250g pískového cukru, 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, ovoce - broskvový kompot, kiwi asi 10 kusů, meruňky, banány. Na krém: 1 kelímek šlehačky, 1 větší kelímek jogurtu, 1 vanilkový cukr. Na polevu: 3/4 l vody, 1a půl balíčku vanilkového pudinku, 1 dl šťávy z ovoce,nebo sirup z kiwi.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvové řezy
Recept na Broskvové řezy: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Šlehačku ušleháme a vmícháme bílý jogurt s vanilkovým cukrem. Vychladlý moučník potřeme ušlehanou šlehačkou s jogurtem a poklademe okapanými broskvemi,je možné i kiwi, banán a jiné ovoce.3/4 litru vody přivedeme k varu, ve šťávě která nám zbude z broskví rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme do vařící vody.Za stálého míchání povaříme 2 minuty a když pudink zchladne nalijeme ho na ovoce a uhladíme.Když dáme kiwi tak je nutné koupit sirup z kiwi, aby byla poleva zelená. Výborné i jako dort.
Poznámka k receptu na Broskvové řezy: ja to znam malinko jinak jako "kiwi rezy" a ta smes je smichana ze zakysane smetany a slehacky...a na to zele se pouziva zlaty klas pripadne pudink,voda a sumenka,nebo vitacit.Pokud se dela z kompotu,tak se pouzije ta stava a doredi vodou a prida se trochu citronove stavy a cukr na dochuceni....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lenka (Lenka Stegnerová)
- Datum vložení: 20.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 250g hladké mouky, 4 vejce, 250g pískového cukru, 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, ovoce - broskvový kompot, kiwi asi 10 kusů, meruňky, banány. Na krém: 1 kelímek šlehačky, 1 větší kelímek jogurtu, 1 vanilkový cukr. Na polevu: 3/4 l vody, 1a půl balíčku vanilkového pudinku, 1 dl šťávy z ovoce,nebo sirup z kiwi
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|