Recept na Broskvové červánky
Recept na Broskvové červánky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Broskvové červánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 350g hladké mouky 180 g moučkového cukru 220 g másla 2 vejce Na náplň: 800g tvrdších broskví 700 ml broskvového džusu 2 vanilkové pudinky Na dokončení: 4 vejce 130 g cukru krystal 1 kelímek (200g) zakysané smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvové červánky
Recept na Broskvové červánky: Mouku smícháme s cukrem vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého. Plech s vysokým okrajem vyložíme pečícím papírem. Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát velikost plechu. Dáme na papír. Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto. Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijema na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků. Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení. Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový smíh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut. Dokud sníh nezezlátne. Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.
Poznámka k receptu na Broskvové červánky: Recept je z časopisu Knihovnička recepty.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvové červánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 21.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 350g hladké mouky 180 g moučkového cukru 220 g másla 2 vejce Na náplň: 800g tvrdších broskví 700 ml broskvového džusu 2 vanilkové pudinky Na dokončení: 4 vejce 130 g cukru krystal 1 kelímek (200g) zakysané smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvové červánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvové červánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvové červánky
|
|