|
Recept na Broskvové cannelloni
Recept na Broskvové cannelloni je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Broskvové cannelloni budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Původní recept je z těstovin cannelloni, ale já použila lasagne, proto uvádím současně postup pro obě varianty: 16 těstovinových trubiček cannelloni(nebo 20 plátů lasagní cca 8x15cm) (sůl + voda na uvaření lasagní) 1 malý sáček mandlových lupínků nebo posekané ořechy Pudink: ½ l mléka 1 vanilkový pudink Dr.Oetkera 1 lžíce cukru 1 vejce Směs: 1 dcl vody (nebo šťávy z plechovky) 2 lžíce javorového sirupu nebo medu 2 lžíce citrónové šťávy dřeň z ½ vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr) 1 lžička mleté skořice 600g loupaných broskví (nebo velká plechovka zavařených) 1 rovná lžíce Solamylu Máslo na vymazání zapékací mísy a strouhanka na vysypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Broskvové cannelloni
Recept na Broskvové cannelloni: 1. Uvaříme si pudink dle návodu a do téměř vychládlého zamícháme l vejce. 2. Mandle si opražíme na suché pánvi. 3. V kastrůlku svaříme sirup/nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření/nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky nakrájené broskve a 2/3 mandlových lupínků.. Solamyl rozmícháme v troše studené šťávy z plechovky, aby nebyly hrudky a přimícháme do směsi. Ještě asi 1 minutu povaříme na mírném ohni. 4. Pokud máme Cannelloni, tak je naplníme směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané misky. Vrstvíme pudink, potom další vrstvu naplněných trubiček a nakonec pudink a posypat zbylými lupínky. Pokud použijeme lasagne (já jsem je 2-3 minutky povařila v osolené vodě) – dáme je na dno, vrstvíme broskvovou směs, lasagne, pudink, lasagne, broskvovou směs, opět lasagne a nakonec pudink a posypat lupínky. Zapečeme v předehřáté troubě na 170st.C asi 40 minut. Podáváme horké nebo studené.
Poznámka k receptu na Broskvové cannelloni: Původní recept je z čerstvého ovoce, ale broskví se letos nedočkám, tak jsem zkusila ze zavařených a byla to lahůdka. Samozřejmě, lze použít jakékoli ovoce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Broskvové cannelloni, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 20.08.2010
- Počet porcí: 2 zapékací misky 15x20cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: Původní recept je z těstovin cannelloni, ale já použila lasagne, proto uvádím současně postup pro obě varianty: 16 těstovinových trubiček cannelloni(nebo 20 plátů lasagní cca 8x15cm) (sůl + voda na uvaření lasagní) 1 malý sáček mandlových lupínků nebo posekané ořechy Pudink: ½ l mléka 1 vanilkový pudink Dr.Oetkera 1 lžíce cukru 1 vejce Směs: 1 dcl vody (nebo šťávy z plechovky) 2 lžíce javorového sirupu nebo medu 2 lžíce citrónové šťávy dřeň z ½ vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr) 1 lžička mleté skořice 600g loupaných broskví (nebo velká plechovka zavařených) 1 rovná lžíce Solamylu Máslo na vymazání zapékací mísy a strouhanka na vysypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na broskvové cannelloni,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Broskvové cannelloni - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Broskvové cannelloni
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|