|
Recept na Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou
Recept na Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 šálky zeleninového vývaru 2-3 nasekané stroužky česneku ¼ šálku sojové omáčky ¼ šálku cukru 1 kávová lžička nastrouhaného zázvoru špetka chili 2 lžíce škrobu 500 g brokolice rýže na přílohu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou
Recept na Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou: Nejdříve dáme vařit rýži tak, jak jsme zvyklí. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a krátce povaříme, nejlépe v páře. Uvařená brokolice by měla zůstat mírně křupavá a zachovat si zelenou barvu. V hlubším hrci přivedeme k varu zeleninový vývar. Přidáme do něj nasekaný česnek, sojovou omáčku, cukr, zázvor a chili a mícháme, než se cukr rozpustí. Škrob rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání minutu povaříme. Na talíř naservírujeme rýži, obložíme růžičkami brokolice a přelijeme připravenou omáčkou.
Poznámka k receptu na Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou: Sladká česneková omáčka bude asi letošním objevem roku. Mám moc ráda podobné sladké a sladko-kyselé omáčky z čínských restaurací a tato chutná opravdu téměř autenticky. Jen pozor, i když se v receptu zdá být příliš sojové omáčky a cukru, je potřeba množství dodržet, jinak to není ono. Polovinu cukru jsem nahradila stevií. Inspirovala jsem se na http://vegetarian.about.com/od/sidevegetabledishes.... Fotky bohužel nejsou nic moc, ale pokrm opravdu vřele doporučuji. Minimálně těm, kdo holdují asijským chutím. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 04.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 šálky zeleninového vývaru 2-3 nasekané stroužky česneku ¼ šálku sojové omáčky ¼ šálku cukru 1 kávová lžička nastrouhaného zázvoru špetka chili 2 lžíce škrobu 500 g brokolice rýže na přílohu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brokolice se sladkou česnekovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brokolice se sladkou česnekovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|