|
Recept na Brněnská plněná kotleta
Recept na Brněnská plněná kotleta je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Brněnská plněná kotleta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 rozklepaných plátků vepřové kotlety bez kosti 1 střední cibule 2 stroužky česneku 1 litr vývaru z kostí vepřové sádlo sůl, pepř, hladká mouka Náplň: 1 hrst mraženého hrášku 3 plátky šunky 2 syrová vejce sůl, pepř, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brněnská plněná kotleta
Recept na Brněnská plněná kotleta: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a opatrně rozklepeme tak, aby nedošlo k protržení plátku masa. Vznikne nám větší plátek masa. Maso osolíme a opepříme. Do rozpálené menší pánve dáme lžičku másla, rozklepneme vejce, ze kterých vyrobíme klasická míchaná vejce. Do vajec přidáme najemno nakrájenou šunku a hrášek. Vše smícháme, a necháme vychladit. Plátky rozklepaných kotlet, plníme vyrobenou směsí a spíchneme kovovou jehlicí nebo párátky. Do hrnce si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaným česnekem. Plněné kotlety vložíme k cibuli a zprudka společně lehce opečeme. Jakmile maso zezlátne, lehce podlijeme vývarem a dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť všech použitých surovin. Jakmile je maso měkké, tak ho vyjmeme, omáčku lehce zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě provařit. Na závěr omáčku rozmixujeme za pomocí ponorného mixeru, vrátíme prohřát maso a podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brněnská plněná kotleta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 20.11.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 5 rozklepaných plátků vepřové kotlety bez kosti 1 střední cibule 2 stroužky česneku 1 litr vývaru z kostí vepřové sádlo sůl, pepř, hladká mouka Náplň: 1 hrst mraženého hrášku 3 plátky šunky 2 syrová vejce sůl, pepř, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brněnská plněná kotleta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brněnská plněná kotleta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brněnská plněná kotleta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|