|
Recept na Briošky - šneci
Recept na Briošky - šneci je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Briošky - šneci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 150 g vlažné vody, 1,5 lžičky sladěnky nebo sladovitu, 200 g hladké mouky, 35 g droždí Dále 140 g vody, necelá rovná lžička soli, 2 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek necháme na potření briošek před pečením), 150 g cukru, 110 g rozpuštěné Stelly (Hery), 530 g hladké mouky, kdo má, může přidat Voňavé pečení od Antonína.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Briošky - šneci
Recept na Briošky - šneci: Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vymíchat, do hlaďounkého těsta. Po jeho vykynutí ho propracujeme, rozdělíme na 12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 15 minut kynout, poté tvarujeme. Vytvarované briošky necháme na plechu nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme mákem a upečeme (200°C/asi 15-20min - není třeba dloho vypékat, pečivo nemá být křupavé).
Poznámka k receptu na Briošky - šneci: Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz Těsto můžeme samozřemě dělat i bez pekárny, způsobem - omládek, pak přidat zbytek surovin a uhníst těsto. Po jeho vykynutí tvarovat.... Povídání o omládku a sladových výtažků je tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Briošky - šneci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 09.12.2011
- Počet porcí: 12 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek 150 g vlažné vody, 1,5 lžičky sladěnky nebo sladovitu, 200 g hladké mouky, 35 g droždí Dále 140 g vody, necelá rovná lžička soli, 2 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek necháme na potření briošek před pečením), 150 g cukru, 110 g rozpuštěné Stelly (Hery), 530 g hladké mouky, kdo má, může přidat Voňavé pečení od Antonína
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na briošky - šneci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Briošky - šneci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Briošky - šneci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|