Recept na Briošky - klasický francouzský recept
Recept na Briošky - klasický francouzský recept je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Briošky - klasický francouzský recept budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
20 g čerstvého nebo 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí 2 lžíce vody 375 g hladké mouky 2 lžíce krystalového cukru 1 lžička soli 5 vajec 15 g rozehřátého másla dalších 175 g másla - nechat změknout při pokojové teplotě kousek másla na vymazání formiček na potření 1 vejce + 1 lžíce vody..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Briošky - klasický francouzský recept
Recept na Briošky - klasický francouzský recept: Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a mouku. Vypracujeme hebké nelepivé těsto (měla jsem asi větší vejce a musela jsem mouku přidávat - musíte ale postupně, aby těsto nebylo příliš hutné). Těsto potřeme lehce olejem ze všech stran, aby nelepilo, a necháme asi 1 hodinu vykynout. Pak do těsta hnětačem zapracujeme všechno změklé máslo. Když je máslo dokonale zapracované, necháme těsto odpočinout asi 5 minut (ale úplně ideální je dát těsto v této fázi dobře zakryté do chladničky a nechat do rána. Ráno pak začít péct a máte čerstvé briošky ke snídani. Briošky, chlazené přes noc jsou ještě jemnější), mezitím si vymažeme formičky košíčků (pokud nemáme originál brioškové) máslem. Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě uštípneme asi 1/4. Z větších kousků vytvoříme kuličky a posadíme je do košíčků. Do kuliček uděláme palcem důlek a do něj posadíme malou kuličku z odštípnutého kousku těsta. Necháme dokynout asi 30 minut. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C, dokud nejsou briošky zlaté a lesklé. Vyklopíme a necháme vychladnout. Briošky jsou jemné a vláčné, nepříliš sladké.
Poznámka k receptu na Briošky - klasický francouzský recept: Typický tvar báboviček s nezbytným "knoflíkem" nahoře je jedním z příkladů klasické francouzské snídaně. S výtečnou domácí marmeládou a horkou kávou s mlékem :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Briošky - klasický francouzský recept, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 02.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: 20 g čerstvého nebo 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí 2 lžíce vody 375 g hladké mouky 2 lžíce krystalového cukru 1 lžička soli 5 vajec 15 g rozehřátého másla dalších 175 g másla - nechat změknout při pokojové teplotě kousek másla na vymazání formiček na potření 1 vejce + 1 lžíce vody.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na briošky - klasický francouzský recept,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Briošky - klasický francouzský recept - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Briošky - klasický francouzský recept
|
|