|
Recept na Brémský velikonoční chlebíček
Recept na Brémský velikonoční chlebíček je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Brémský velikonoční chlebíček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
370g polohrubé mouky, 35g droždí, 50g cukr krupice, 200g másla, 125ml mléka, 75g nasekaných mandlí, 125g kandované citronové kůry, šťáva a kůra z jednoho citronu, 25g práškového cukru a jeden vanilkový cukr..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brémský velikonoční chlebíček
Recept na Brémský velikonoční chlebíček: Ze surovin si zaděláme těsto. Buď klasicky v ruce, nebo v pekárně. Pokud je budeme dělat klasicky necháme aspoň 40 minut kynout. Vymažeme si formu máslem a vysypeme moukou a těsto do ní pěkně uhladíme. Pečeme do asi 60 minut na 180 stupňů, ale je to individuální, podle trouby, jak která peče, takže vyzkoušíme špejlí. Z tohoto těsta můžeme tvořit i malé velikonoční bochánky.
Poznámka k receptu na Brémský velikonoční chlebíček: Zdroj-Svět ženy, ale recept jsem si upravila podle sebe. Nedávala jsem tolik cukru a v receptu je uveden kardamon, který jsem nesehnala, takže jsem ho nedávala. Přidala jsem ale na kousíčky nakrájený, kandovaný barvený ananas.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brémský velikonoční chlebíček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 04.05.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 370g polohrubé mouky, 35g droždí, 50g cukr krupice, 200g másla, 125ml mléka, 75g nasekaných mandlí, 125g kandované citronové kůry, šťáva a kůra z jednoho citronu, 25g práškového cukru a jeden vanilkový cukr.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brémský velikonoční chlebíček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brémský velikonoční chlebíček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brémský velikonoční chlebíček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|