|
Recept na Bratislavský pischinger
Recept na Bratislavský pischinger je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Bratislavský pischinger budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Dortové oplatky jakékoliv 140 g moučkový cukr 140 g máslo, Hera na krémy 1 žloutek 100 g lískové ořechy 1 1/2 lžíce kakao a nebo 2 lžíce rozpuštěné čokolády na vaření,kterou rozpustíme v troše sladké smetany v mikrovlnce. Čokoládová poleva 250 ml smetany na šlehání, 150 g čokolády, dvě lžíce prosátého kakaa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bratislavský pischinger
Recept na Bratislavský pischinger: Změklé máslo spolu s cukrem šleháme tak dlouho, až se cukr rozpustí, nesmí být v krému cítit, přidáme žloutek ,rozpuštěnou čokoládu a nebo kakao ještě spolu prošleháme. Lískové ořechy dáme na suchou pánev a za stálého míchaní je opékáme, až se začne slupka z ořechu oddělovat. Přesypeme do kuchyňské utěrky a přehneme ji přes ořechy a přitlačíme a proválíme rukama, aby se zbylé slupky oddělily. Když sem tam na ořechu nějaké zustanou, nic se neděje. Ořišky pomeleme najemno v mixéru, přidáme ke krému. Přidáme rozpušténou čokoládu nebo kakao a prošleháme, mužeme plnit oplatky. Vždy plníme jenom 5 kusu, aby to nebylo vysoké, pak se to špatně krájí. Pischingry po naplnění přikrýt něčím těžším, do druhého dne ať se zaleží. Poléváme až na druhý den. Poleva : dáme vařit smetanu, přidáme dvě lžíce prosátého kakaa a po jednom přidáváme kousky rozlámané čokolády a mícháme, až se všechno rozpustí! Minutku necháme prochladnout a poléváme. Zbylou polevu je možné uložit do mrazáku a v horké vodě i s nádobou znovu rozpustit a použít na něco jiného.
Poznámka k receptu na Bratislavský pischinger: Z tohoto množství krému se dají naplnit 2 oplatky rozměru 24 x 14 cm, jedna má 6 oplatek a druhá 5 oplatek. Jsou na fotce. Velmi dobré, laciné a chutné "krmivo", když očekáváme hordu návštěvníku a také se člověk nenadře jako s pečením.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bratislavský pischinger, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dva pláty rozměru / dle velikosti oplatek/
- Datum vložení: 14.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Dortové oplatky jakékoliv 140 g moučkový cukr 140 g máslo, Hera na krémy 1 žloutek 100 g lískové ořechy 1 1/2 lžíce kakao a nebo 2 lžíce rozpuštěné čokolády na vaření,kterou rozpustíme v troše sladké smetany v mikrovlnce. Čokoládová poleva 250 ml smetany na šlehání, 150 g čokolády, dvě lžíce prosátého kakaa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bratislavský pischinger,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bratislavský pischinger - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bratislavský pischinger
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|