|
Recept na Brambůrky z trouby
Recept na Brambůrky z trouby je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Brambůrky z trouby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
brambory (počet brambor dle počtu osob) koření (americké brambory, grilovací koření bez soli, bylinkové koření atd.) olej tatarská omáčka nebo kečup či hořčice pečící papír přílohu dle svého uvážení (není potřeba).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brambůrky z trouby
Recept na Brambůrky z trouby: Brambory oloupeme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Já používám struhadlo přímo na krájení brambor na kolečka. Lze nakrájet i na normálním kráječi a nebo kdo si více věří a dokáže nakrájet na tenké plátky, tak může klidně i pouze nožem. Já osobně raději způsob krájení na struhadle. Do misky si nalejeme trochu oleje a přidáme koření dle své chuti. Já osobně používám všechny koření dohromady, které jsou uvedeny jako suroviny. Na pekáč dáme pečící papír a pokládáme jednu bramboru vedle druhou. Pokud máme více brambor lze použít více vrstev. Na každou bramboru naneseme z jedné strany koření, které jsme si vytvořili a položíme na okořeněné brambory další vrstvu. Takto pokračujeme dokud nevyužijeme veškeré brambory. Brambory pečeme dozlatova. Až se na bramborách udělají puchýřky jsou již hotové. Nezapomeň me je alespoň jednou za 10 minut hlídat a obracet, aby se nám brambory nepřipekly. Když už máme brambory hotové tak pokládáme na talíř a dle svého uvážení použijeme tatarskou omáčku, kečup, hořčici a nebo třeba také vůbec nic. Dá se to jíst i bez jakékoliv přísady. Můžeme také k tomu udělat jakékoliv maso, ale není potřeba. Tyto brambory nasití i bez masa.
Poznámka k receptu na Brambůrky z trouby: Je to na způsob amerických brambor, ale trošku jinak a také chutově úplnbě jiné. Jednou jsem to vymyslela a zachutnalo nám to. Přeji všem dobrou chuť
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambůrky z trouby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: malinke-kote (Veronika)
- Datum vložení: 19.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: brambory (počet brambor dle počtu osob) koření (americké brambory, grilovací koření bez soli, bylinkové koření atd.) olej tatarská omáčka nebo kečup či hořčice pečící papír přílohu dle svého uvážení (není potřeba)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambůrky z trouby,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambůrky z trouby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambůrky z trouby
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|