|
Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou
Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g syrových brambor 1 jarní cibulka 2 pórky 2 snítky perželové natě + 2 snítky libečkové natě sůl, čerstvě mletý pepř 180 - 200 g hlívy ustřičné + máslo na vsrtvení brambor a zeleniny (množství podle každého) 2 - 3 PL másla na vymazání formy drcený kmín 1 a půl zakysané smetany 1 lžička pikantní hořčice 1 lžička červené uzené papriky ( může být jen červená sypká paprika).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou
Recept na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou: Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a osušíme. Hlívu ústřičnou omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky, omytý pórek pokrájíme na kolečka a omytou jarní cibulku i s natí pokrájíme na drobné kousky. Pečící formu vymažeme máslem a vrstvíme. 1/ Plátky syrových brambor, kolečka pórku, prosypeme vše drceným kmínem, bylinkami, solí a proložíme máslem. 2/ Podobně dál vrstvíme brambory na tenké plátky, na plátky pokrájenou a omytou hlívu, opět přidáme drcený kmín, bylinky, sůl a plátky másla. 3/ Na poslední vrstvu dáme brambory na plátky, jarni pokrájenou cibulku, drcený kmín, bylinky, sůl, pepř a plátky másla. Rozšleháme zakysané smetany, kam vmícháme uzenou papriku,( nebo jen červenou papriku) lžičku hořčice a pepř, trochu soli, neboť uz se jednoltivé vrtsvy prosypávali solí. Nakonec polijeme povrch bramborovo-houbové směsi v zapékací misce zakysanou smetanu se všemi shora uvedenými ingrediencemi. Pečeme zpočátku ve vyhřáté troubě, přikryté alobalem na 180 stupňů. Když jsou brambory poloměkké, alobal odstraníme a dopečeme bramborovou směs dál dozlatova.
Poznámka k receptu na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou: Díky všem
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 29.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1000 g syrových brambor 1 jarní cibulka 2 pórky 2 snítky perželové natě + 2 snítky libečkové natě sůl, čerstvě mletý pepř 180 - 200 g hlívy ustřičné + máslo na vsrtvení brambor a zeleniny (množství podle každého) 2 - 3 PL másla na vymazání formy drcený kmín 1 a půl zakysané smetany 1 lžička pikantní hořčice 1 lžička červené uzené papriky ( může být jen červená sypká paprika)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|