|
Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 velké nové brambory 120g zralého kozího sýra (já použila farmářský) 3 lžíce másla 24 lístků šalvěje necelou polovinu červené papriky necelou polovinu žluté papriky necelou polovinu zelené papriky kysaná smetana palička česneku + lžíce mléka na dip + sůl + čerstvě mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
Recept na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami: Troubu rozehřejte na 180°C. Připravte si šalvějové máslo: Ve velké silnostěnné pánvi roztopte na nejnižším stupni máslo a „vařte“ v něm polovinu šalvějových lístků asi tak 10 minut. Mezitím pomocí drátěnky odrhněte vrchní slupku brambor a pořádně je omyjte. Každou bramboru prokrojte nožem na tenké plátky tak, že nedokrojíte až dolů. Vznikne tak jakýsi bramborový vějíř. Jakmile je šalvějové máslo připravené, vyndejte z něj lístky bylinky a pokapejte jím všechny brambory tak, aby se máslo dostalo i do všech mezer. Polovinu lžíce másla si ponechte stranou na pečený česnek. Brambory lehce osolte (kozí sýr je poměrně slaný), sůl by se měla dostat i do zářezů. Kozí sýr nakrájejte na plátky o tloušťce asi tak 1mm a vložte je do každé druhé mezery v bramboře. Do zbylých mezer vložte plátky barevných paprik a do tří z nich ještě navíc lístek šalvěje. Naplněné brambory rozložte do zapékací mísy, přikryjte alobalem, položte mísu na větší plech a vložte do rozpálené trouby. Palici česneku odřízněte vršek tak, aby se odkryly všechny stroužky, přesuňte ji na plát alobalu a pokropte zbylým šalvějovým máslem. Zabalte do pevného balíčku a přesuňte do trouby na plech k bramborám. Pečte 1 hodinu 20 minut, odkryjte alobal a ještě 20 minut nechejte v troubě zezlátnout. Česnek bude upečený asi po 30 – 40 minutách, takže ho nezapomeňte zavčasu vytáhnout z trouby. Upečený česnek vymáčkněte do mísy, ve které si připravíte dip. Pořádně ho rozmělněte vidličkou na kaši a smíchejte s polovinou kelímku zakysané smetany. Osolte, opepřete čerstvě mletý pepřem a případně rozřeďte 1 lžící mléka. Podávejte horké, přelité smetanovým dipem, případně dozdobené lístky tymiánu, nebo nasekané pažitky.
Poznámka k receptu na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/bramborovy-vejir-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 25.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 4 velké nové brambory 120g zralého kozího sýra (já použila farmářský) 3 lžíce másla 24 lístků šalvěje necelou polovinu červené papriky necelou polovinu žluté papriky necelou polovinu zelené papriky kysaná smetana palička česneku + lžíce mléka na dip + sůl + čerstvě mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Bramborový vějíř" s kozím sýrem a paprikami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|