|
Recept na Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary
Recept na Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1800 g brambor 4 vejce 150 g sušených rajčátek v olivovém oleji 150 g oliv / černé nebo zelené / kapary podle chuti / nemusí být / Zálivka: 2 bílé jogurty / nebo zakysaná smetana / 1-2 PL olivového oleje 1-2 PL citronové šťávy sůl podle potřeby, čerstvý mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary
Recept na Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary: Vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme, po vychladnutí oloupeme, pokrájíme na slabé plátky a vložíme do hlubší misky. Přidáme pokrájená vejce, nasekaná sušená rajčátka, půlky nebo čtvrtky oliv a malé naložené kapary. Do druhé misky smícháme jogurty nebo zakysanou smetanu. Přimícháme olivový olej, trochu oleje z kořením z rajčátek a citronovou šťávu. Vše dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, dobře promícháme a nalijeme na bramborovou směs. Je možné tento salát, podobně, jako jiné saláty, podávat i jako teplý bramborový salát.
Poznámka k receptu na Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary: Sušená rajčátka jsem dělala minulý týden doma a obsahovala kromě olivového oleje také kořeni : oregano, tymián, bazalku, takže využijeme tohoto koření i do tohoto salátu, není potřeba už pak jiná koření kromě soli a pepře přidávat. Můžeme podávat ke smažené rybě, řízkům apod. Je jiný než klasické saláty, vyzkoušela jsem ho poprvé včera, ale moc nám chutnal.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 24.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 1800 g brambor 4 vejce 150 g sušených rajčátek v olivovém oleji 150 g oliv / černé nebo zelené / kapary podle chuti / nemusí být / Zálivka: 2 bílé jogurty / nebo zakysaná smetana / 1-2 PL olivového oleje 1-2 PL citronové šťávy sůl podle potřeby, čerstvý mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový salát se sušenými rajčátky, olivami a kapary
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|