|
Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita) je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- brambory – 2 kg (12-14 kusů vetších brambor) - mrkev – 4-5 středních až větších kusů - okurky nakládané středně veliké (kyselé nebo sladkokyselé) – 5 ks - celer – 1/2 hlízy (pr. cca 15 cm) - hrášek – 200 gr (mražený) - vejce – 5 ks - majonéza Helmanns 440gr (střední sklenice) - hořčice – 2 velké lžíce - jablko zelené – 2-3 ks odjádřené a oloupané - cibule – 4 ks (červená cibule je vhodná varianta kvůli barvě salátu) - olej stolní – 2 velké lžíce - citron – 4-5 kusů (3-4 velké lžíce vymačkané citronové šťávy) - cukr moučka – 1 velká lžíce - pepř černý mletý (podle chuti) - sůl (podle chuti).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
Recept na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita): Brambory oloupat a nakrájet na půlky až čtvrtky podle velikosti jednotlivých brambor (kvůli lepšímu uvaření). Celer opláchnout a rozkrojit na půl. Půlku hlízy nakrájet na kolečka cca 1-2 cm silná nebo na půlkolečka a takto připravený celer zbavit slupky (jde to lépe než okrajovat celou hlízu). Brambory a celer dát do vyššího hrnce s vodou a mírně osolit. Mrkev oškrábat a nastrouhat na jemném struhadle. Jablka vyjádřit, oloupat a následně nastrouhat na jemném struhadle. Cibuli oloupat a nastrouhat na jemném struhadle. Mrkev, jablka a cibuli dát do plastového přecezovacího síta a propláchnout pod proudem vody, aby se vypláchla hořká šťáva z cibule. Plastové síto umístit nad hrnec s bramborami a celerem a může se mírně vařit (cca 20-30 minut). Nastrouhaná zelenina se krásně propaří nad vařícími se bramborami a celerem. Hrášek v samostatném menším hrnci mírně vařit do měkka tak, aby se při míchání v bramborovém salátě nerozmačkal (cca 10-12 minut). Vejce v samostaném menším hrnci uvařit na tvrdo (cca 8-10 minut). Než se brambory a vše ostatní uvaří a propaří připravíme si majonézu. Z citronů vymačkat šťávu na odšťavnovači. Z okurek nakládaných odkrojit konce a nastrouhat na hrubém struhadle. Z nastrouhaných okurek jemně vymačkat šťávu a takto nastrouhané a vymačkané okurky přesunout do míchací misky. Dále do míchací misky k okurkám přidat majonézu, hořčici, stolní olej, citronovou šťávu z odšťavnovače, cukr moučkový, sůl a pepř. Celé to promíchat a podle chuti opatrně dochutit citronovou šťávou, pepřem a solí. Po uvaření brambor a celeru také nastrouhaná zelenina v přecezovacím sítu krásně změkla. Propařenou nastrouhanou zeleninu opět propláchnout v přecezovacím sítu pod proudem vody k dokonalému odstranění hořké šťávy z cibule a jemně vymačkat přebytečnou vodu a šťávu tak, aby výsledný bramborový salát nebyl příliš řídký. Takto připravenou zeleninu přendat do hlubokého talíře a do tohoto talíře nastrouhat na jemném struhadle uvařený celer. Uvařená vejce oloupat a protlačit přes kráječ na vejce do hlubokého talíře k nastrouhané zelenině. Uvařený hrášek také mohu přesypat k zelenině a vejcím. Uvařené brambory scedit a přesypat do velkého lavoru a nechat vychladnout. Mezitím než brambory vychladnou mohu poumývat veškeré nádobí. Brambory po vychladnutí protlačit přes kráječ brambor zpět do velkého lavoru. Dále do velkého lavoru nasypat zeleninu a vše ostatní z hlubokého talíře. Na to celé nalít připravenou majonézu z míchací misky. Celé to opatrně promíchat tak, aby z toho nevznikla bramborová kaše a nechat do druhého dne v lednici odležet. Dobrá zpráva pro nedočkavce. Již takto připravený a neodleželý salát je velmi chutný. Ale po odležení je to mazec. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita): Je to makačka ale výsledek stojí za to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: frodobagin
- Datum vložení: 30.01.2013
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: - brambory – 2 kg (12-14 kusů vetších brambor) - mrkev – 4-5 středních až větších kusů - okurky nakládané středně veliké (kyselé nebo sladkokyselé) – 5 ks - celer – 1/2 hlízy (pr. cca 15 cm) - hrášek – 200 gr (mražený) - vejce – 5 ks - majonéza Helmanns 440gr (střední sklenice) - hořčice – 2 velké lžíce - jablko zelené – 2-3 ks odjádřené a oloupané - cibule – 4 ks (červená cibule je vhodná varianta kvůli barvě salátu) - olej stolní – 2 velké lžíce - citron – 4-5 kusů (3-4 velké lžíce vymačkané citronové šťávy) - cukr moučka – 1 velká lžíce - pepř černý mletý (podle chuti) - sůl (podle chuti)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový salát alá frodobagin (super kvalita),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|