|
Recept na Bramborový makovec
Recept na Bramborový makovec je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - Řezy.
K přípravě Bramborový makovec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200 ml kysané smetany, 100 g vařených brambor, 200 g hladké mouky, 100 g mletého máku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva Poleva: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1lžíce horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový makovec
Recept na Bramborový makovec: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme smetanu, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru asi 23 cm a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi půl hodiny. Zkoušíme špejlí, jestli se těsto nelepí, pak vyndáme z trouby, necháme ve formě trochu vychladnout a nakonec vyklopíme. Kdo má rád více sladké, může si z moučkového cukru, citronu a vody vymíchat hladkou polevu a rozetřít jí na ještě teplý makovec. Na ozdobu si poslední lžíci polevy můžete přibarvit potravinářskými barvami a moučník dozdobit.
Poznámka k receptu na Bramborový makovec: Makovec je velmi jemný, vláčný, dlouho vydrží a je možné ho zmrazit. Na obrázku jsou vidět v těstě díry. Je to známka toho, že kypřící prášek byl v mouce málo rozmíchán a navíc jsem tam nastrouhala ještě horký brambor uvařený v mikrovnce http://www.toprecepty.cz/recept/7481-brambory--var.... Prostě jsem spěchala :)))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový makovec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 27.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy
- Suroviny: 3 vejce, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200 ml kysané smetany, 100 g vařených brambor, 200 g hladké mouky, 100 g mletého máku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva Poleva: 100 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1lžíce horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový makovec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový makovec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový makovec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|