|
Recept na Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Recept na Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 velké brambory 300 g mletého masa 2 velké cibule olej 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 3 stroužky česneku 200 ml smetany ke šlehání 200 g čerstvého špenátu sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Recept na Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem: Mleté maso osolíme, opepříme a vytvoříme z něj kuličky velikosti menšího sousta. Můžeme obalit v polohrubé mouce. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a každou polovinu rozdělíme na šest dílů. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a opékáme dozlatova. Mezitím oškrábeme brambory, nakrájíme je na stejnou velikost jako cibuli, osušíme a přidáme do pánve. Vše opékáme dalších asi 15 minut dohněda. Troubu rozehřejeme na 200°C. Směs opečené cibule a brambor přesypeme do zapékací mísy a osolíme. Na stejné pánvi opečeme kuličky mletého masa dohněda a přidáme k bramborám. Vložíme do trouby a necháme péct. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a přidáme česnek, který jsme prolisovali a utřeli se solí. Prosmahneme, zalijeme šlehačkou a vložíme špenát. Osolíme a jakmile špenát zavadne, kastrůlek odstavíme. Předpečenou směs z trouby vyjmeme, přilijeme k ní smetanovo-špenátovou omáčku, dobře promícháme a vrátíme do trouby. Pečeme ještě 20 minut a podáváme horké.
Poznámka k receptu na Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem: Olčo, děkuji za vyzkoušení a za reakci. Moc mě potěšilo, že jsi se nezklamala a chutnalo vám. Všem ostatním také velmi děkuji za body. Troufám si říct, že pokud vyzkoušíte, nebudete mít pocit konzumace zbytkové "míchanice", ale pokrmu, který je takto záměrně připravený z čerstvých, nikoli zbylých surovin.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 23.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 4 velké brambory 300 g mletého masa 2 velké cibule olej 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 3 stroužky česneku 200 ml smetany ke šlehání 200 g čerstvého špenátu sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový kotlík s mletým masem a špenátem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|