|
Recept na Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou
Recept na Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 větší brambory uvařené ve slupce, dětská krupička, hladká mouka, vejce, sůl 250 g mletého vepřového masa, strouhanka (cca objemově stejné množství jako masa), smetana na vaření, suché bilé víno, muškátový oříšek, špetka citronové kůry (nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou
Recept na Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou: Vinnou klobásu připravuji následovně: strouhanku si zvlášť v misce zaliji smetanou na vaření a necham ji celou nasáknout (konzistence "blátíčka"), 2-3x umelu maso, aby z něho vznikla jemná kašička. Následně smíchám maso s rozmočenou strouhankou. Přidám trochu suchého bílého vína (cca půl deci, ale vše zálezí na Vaší chuti), sůl, špetka muškátového oříšku, špetka citronové kůry (já ji po 1.vyzkoušení nedávám, je velmi aromatická). Připravíme si klasický bramborový knedlík. Uvaříme brambory ve slupce (klidně den předem), poté je oloupeme a najemno nastrouháme. Přídáme celé vejce, dětskou krupičku a hladkou mouku (já dávám v poměru 2:1 pro zjemnění)a trochu soli. Vypracujeme kompaktní těsto, které vyválíme na placku. Tuto placku potřeme směsí vinné klobásy. Zarolujeme a vaříme v páře cca 20-30 minut dle velikosti knedlíku.
Poznámka k receptu na Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou: Já ho přípravuji se špenátem, se smaženou cibulkou, nebo s omáčkou z výpeku, fantazii se meze nekladou. Jednou jsem použila I obyč.mix mletého od řezníka a výsledek byl stejný. Věřím, že Vám bude chutnat. Recept není žádná novinka pod sluncem, ale snaha o obměnu jídelníčku kombinací jídel, které nám chutnaji :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: benet
- Datum vložení: 14.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 4 větší brambory uvařené ve slupce, dětská krupička, hladká mouka, vejce, sůl 250 g mletého vepřového masa, strouhanka (cca objemově stejné množství jako masa), smetana na vaření, suché bilé víno, muškátový oříšek, špetka citronové kůry (nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|