|
Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/
Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/ je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
uvařená brambora o váze 350 g, vanička tvarohu – 250g, do váhy brambor hustou zakysanou smetanu - tedy zde 100 g (jinak viz POZN.) (váha se musí rovnat!), 1 vejce, na tuto váhu – 150g celozrnné pšeničné a 150g hladké mouky, špetka muškátu, špetička skořice, špetka citronové kůry, mandle, kysaná smetana.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/
Recept na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/: Suroviny smícháme a promísíme v hladké,lesklé těsto tak, aby se nelepilo.Poprášíme lžicí hladké mouky a necháme odpočinout cca 30 min. Mezitím vypeckujeme švestky a rozpůlíme. Z těsta utvoříme šišku a nakrájíme na kousky podle velikosti ovoce. Do půlek švestek dáme mandličku a utvoříme knedlík. Vložíme do vroucí vody, uvaříme – vytahujeme hned, jakmile knedlíky vyplavou na povrch. Na talíři ozdobíme kopečkem husté zakysané smetany. Jinak recept mám z dovolené od (už)kamarádky a excelentní kuchařky z Vysočiny
Poznámka k receptu na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/: Vůbec se nedává cukr, ale kdo chce, může samozřejmě přisladit. S těstem se pracuje perfektně, po vypracováni nelepí, je lesklé. A prý se z něj dělají báječné koláče, řezy apod (musím vyzkoušet) Důležitý je poměr váhy brambory - váha tvarohu a smetany se musí rovnat váze brambory, ale přednost má tvaroh. Smetanu už jen doplníme do váhy.Těsto se po vypracování nelepí a jde s ním dělat cokoli S těstem se vážně pracuje naprosto skvěle!!! K té váze - brambory by měly mít asi o 100g víc než tvaroh, pak už tu smetanu lehce doplníme - 100g
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 03.10.2009
- Počet porcí: z uverdené dávky bylo 32 knedlíků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: uvařená brambora o váze 350 g, vanička tvarohu – 250g, do váhy brambor hustou zakysanou smetanu - tedy zde 100 g (jinak viz POZN.) (váha se musí rovnat!), 1 vejce, na tuto váhu – 150g celozrnné pšeničné a 150g hladké mouky, špetka muškátu, špetička skořice, špetka citronové kůry, mandle, kysaná smetana
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle petrušky z telče)/,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborovotvarohové těsto na švestkové knedle s mandličkou / i moučníky (podle Petrušky z Telče)/
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|