RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborovo-uzeninové smažené placičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborovo-uzeninové smažené placičky, recepty Bramborovo-uzeninové smažené placičky, Bramborovo-uzeninové, smažené, placičky


Recept na Bramborovo-uzeninové smažené placičky

Recept na Bramborovo-uzeninové smažené placičky je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Bramborovo-uzeninové smažené placičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g uvařených brambor 200 g libovolné uzeniny-použila jsem uz. vep. krkovici 150 g hrubé mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 2 vejce 2 větší hrsti nakrájené natě lahůdkové cibulky podle chuti trochu soli 1 nadrcené balení brambůrků- kdo nemá, dá strouhanku olej nebo sádlo na smažení.

Bramborovo-uzeninové smažené placičky
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborovo-uzeninové smažené placičky

Recept na Bramborovo-uzeninové smažené placičky:
Uvařené brambory (ve slupce nejlépe den předem, jinak můžeme použít i zbylé brambory z předešlého dne) prolisujeme, přidáme 1 vejce, hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a propracujeme těsto. Uzeninu (nevařenou, nesmaženou) nakrájíme na drobné kostky, přidáme k bramborovému těstu, přisypeme cibulkovou nať, kdo chce může trochu přisolit (záleží, jak je uzenina slaná) znovu dobře propracujeme (dělala jsem vše ve větší míse) pak přendáme na vál nebo pracovní nepomoučenou podložku a vyválíme váleček o průměru tak 10 centimetrů. Nožem krájíme kolečka 1,5 cm široká, která hned smažíme na rozpáleném tuku nebo obalíme v rozšlehaném vejci, nadrcených brambůrkách(strouhance) a pak smažíme na tuku 4 minuty z každé strany. Podáváme se špenátem, kapustou nebo k zelí, ale hodí se jen tak se salátem nebo čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu na Bramborovo-uzeninové smažené placičky:
Recept jsem objevila v Koření od Antonína a trošku si ho obměnila. O brambůrky, co jsou na fotu v surovinách jsem bohužel přišla, když jsem se špatně vyjádřila k manželovi, že je potřebuji nadrtit:-) Nadrtil, ale do sebe, tudíž jsou placičky obalené pouze ve strouhance, ale i tak- byly dobré. *

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborovo-uzeninové smažené placičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 27.07.2011
  • Počet porcí: 14 kusů o velikosti menší dlaně
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: 600 g uvařených brambor 200 g libovolné uzeniny-použila jsem uz. vep. krkovici 150 g hrubé mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 2 vejce 2 větší hrsti nakrájené natě lahůdkové cibulky podle chuti trochu soli 1 nadrcené balení brambůrků- kdo nemá, dá strouhanku olej nebo sádlo na smažení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborovo-uzeninové smažené placičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborovo-uzeninové smažené placičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborovo-uzeninové smažené placičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist