RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony, recepty Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony, Bramborové, špalíčky, (neboli, Bulánci), se, žampiony


Recept na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony

Recept na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na špalíčky: 800 g brambor uvařených ve slupce 300 - 350 g polohrubé mouky 30 g rozpuštěného másla 1 vejce + 1 žloutek sůl máslo na promíchání na omáčku: 200 g žampionů 100 g rukoly 2 stroužky česneku 3 lžíce olivového oleje 2,5 dl smetany (33%) mletý bílý pepř 40 g parmazánu.

Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony

Recept na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony:
Oloupané brambory nastrouháme najemno, prsty zlehka promícháme s moukou přidáme rozmíchané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo a sůl a rychle zpracujeme na těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme váleček silný jako palec. Nožem váleček nakrájíme na špalíčky silné asi 3 cm. Špalíčky vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou. Hotové vyjmeme cedníkem a krátce je ponoříme do ledové vody. Necháme je na sítku odkapat, pokapeme rozehřátým máslem a promícháme, aby se neslepily. Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené žampiony, osolíme je, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a natrhanou rukolu. Když listy rukoly změknou, přilijeme smetanu a tekutinu odvaříme na polovinu. Do omáčky vložíme špalíčky, prohřejeme a dokutíme solí a pepřem. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme parmezánem.

Poznámka k receptu na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony:
Odvahu vyzkoušet recept jsme našli při pohledu na uvadající balení rukoly v lednici... Je opět ze skvělého časopisu Žena a kuchyně (únor 2010). Opsala jsem ho přesně podle výtisku, ale nedá mi to a připíšu pár poznatků... :) Brambory jsme naposled použili studené a těsto se povedlo krásně. Předtím vařil vždy toto jídlo přítel a už si nějak nemohl vzpomenout jestli těsto dělal z teplých nebo studených... :)) Jinak název Bulánci vymyslel také on, protože se mu špalíčky napoprvé díky příborovému noži povedly ve tvaru Bulánků (počítačová hra), a tak jim od té doby neřekneme jinak... :) Co se týče vaření špalíčků - včera se nám po vhození do hrnce přestala vařit voda a začaly po chvíli vyplouvat nahoru.. tak jsme je pak ještě nechali převařit až začla voda opět vřít a vše se povedlo... Pokud vám nezbyde máslo na promíchání proti slepení, tak nevadí, postačí třeba olivový olej nebo i slunečnicový... jenom to asi nebude tak dobré... :) Teď k omáčce: pokud byste ji dělali přesně podle receptu asi by jí bylo málo - záleží jak moc máte rádi zalité bramborové šišky... ale určitě doporučuji zdvojnásobit množství alespoň u žampionů... a smetanu použijte klidně 12% nebo i jen třeba mléko. Pepř může být určitě také jenom obyčejný... ;) No a na posypání se nám osvědčil místo dražšího parmazánu sýr značky Moravia (obyčejný plátkový - prodávají se stejným obalem ještě uzený).. no snad je to vše. :) Ještě bych zapomněla - do omáčky se skvěle hodí i třeba jarní cibulka a nebo pórek, když vám přebývají v lednici, jako jednou nám... ;)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kovarovah (Helena Kovářová)
  • Datum vložení: 01.08.2010
  • Počet porcí: asi čtyři porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: na špalíčky: 800 g brambor uvařených ve slupce 300 - 350 g polohrubé mouky 30 g rozpuštěného másla 1 vejce + 1 žloutek sůl máslo na promíchání na omáčku: 200 g žampionů 100 g rukoly 2 stroužky česneku 3 lžíce olivového oleje 2,5 dl smetany (33%) mletý bílý pepř 40 g parmazánu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové špalíčky (neboli bulánci) se žampiony, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist