RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborové růžičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborové růžičky, recepty Bramborové růžičky, Bramborové, růžičky


Recept na Bramborové růžičky

Recept na Bramborové růžičky je zařazen v kategorii zdobení. K přípravě Bramborové růžičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
syrové brambory škrabka na brambory nebo nožík nůž na zarovnání spodku růžičky kousek niti fritovací hrnec nebo kastrůlek s vyšším obsahem oleje.

Bramborové růžičky
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborové růžičky

Recept na Bramborové růžičky:
Brambory oškrabeme tak, že je zmenšíme na průměr o velikosti řezné plochy škrabky. Seřízneme nožem kousek, abychom získali rovnou plochu, ze které budeme škrabkou vykrajovat tenká kolečka. Poté vytvoříme z kousku bramboru kulatý zašpičatělý hranolek. Kolem hranolku začínáme přikládat jednotlivé lístečky a vespod celou řůžičku obtočíme nití, aby držely lístky pohromadě. Pokud máme nerovnou spodní plochu růžičky, zarovnáme ji nožem. Pomocí párátka jemně ztvarujeme jednotlivé lístky do stran, aby byla růžička rozvinutá. Poté celou růžičku vložíme do sítka a fritovacího hrnce s olejem rozehřátým asi na 150°C (já jsem růžičku ještě párátkem dotvarovala po krátkém osmažení v oleji, kdy se malinko víc rozvinula a pak ji vložila zpět do oleje dosmažit, poté už dostala pevný tvar). Růžičku během smažení v oleji špičkou nože otáčíme a sledujeme její okraje, aby se nepřipálily. Po osmažení růžičky sítko vytáhneme z oleje, růžičku v ní posadíme kolmo a ještě chvíli ponoříme do oleje, ale jen tak 1 cm odspod, aby se víc prosmažil spodek a růžička lépe držela pohromadě i po odstranění nitě.

Poznámka k receptu na Bramborové růžičky:
Zdroj na bramborové růžičky jsem získala emailem, ale celý postup jsem zvolila podle sebe. Růžičky je možné dělat i větší, podle délky řezné plochy škrabky nebo lístky lze krájet i nožem na teňoučké plátky. Lístečky jsem udělala z kůry cukety :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové růžičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: pipre (Jana)
  • Datum vložení: 08.04.2010
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zdobení
  • Suroviny: syrové brambory škrabka na brambory nebo nožík nůž na zarovnání spodku růžičky kousek niti fritovací hrnec nebo kastrůlek s vyšším obsahem oleje
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové růžičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové růžičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové růžičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist