|
Recept na Bramborové růžičky
Recept na Bramborové růžičky je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě Bramborové růžičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
syrové brambory škrabka na brambory nebo nožík nůž na zarovnání spodku růžičky kousek niti fritovací hrnec nebo kastrůlek s vyšším obsahem oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové růžičky
Recept na Bramborové růžičky: Brambory oškrabeme tak, že je zmenšíme na průměr o velikosti řezné plochy škrabky. Seřízneme nožem kousek, abychom získali rovnou plochu, ze které budeme škrabkou vykrajovat tenká kolečka. Poté vytvoříme z kousku bramboru kulatý zašpičatělý hranolek. Kolem hranolku začínáme přikládat jednotlivé lístečky a vespod celou řůžičku obtočíme nití, aby držely lístky pohromadě. Pokud máme nerovnou spodní plochu růžičky, zarovnáme ji nožem. Pomocí párátka jemně ztvarujeme jednotlivé lístky do stran, aby byla růžička rozvinutá. Poté celou růžičku vložíme do sítka a fritovacího hrnce s olejem rozehřátým asi na 150°C (já jsem růžičku ještě párátkem dotvarovala po krátkém osmažení v oleji, kdy se malinko víc rozvinula a pak ji vložila zpět do oleje dosmažit, poté už dostala pevný tvar). Růžičku během smažení v oleji špičkou nože otáčíme a sledujeme její okraje, aby se nepřipálily. Po osmažení růžičky sítko vytáhneme z oleje, růžičku v ní posadíme kolmo a ještě chvíli ponoříme do oleje, ale jen tak 1 cm odspod, aby se víc prosmažil spodek a růžička lépe držela pohromadě i po odstranění nitě.
Poznámka k receptu na Bramborové růžičky: Zdroj na bramborové růžičky jsem získala emailem, ale celý postup jsem zvolila podle sebe. Růžičky je možné dělat i větší, podle délky řezné plochy škrabky nebo lístky lze krájet i nožem na teňoučké plátky. Lístečky jsem udělala z kůry cukety :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové růžičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 08.04.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: syrové brambory škrabka na brambory nebo nožík nůž na zarovnání spodku růžičky kousek niti fritovací hrnec nebo kastrůlek s vyšším obsahem oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové růžičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové růžičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové růžičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|