|
Recept na Bramborové rohlíčky k vínu
Recept na Bramborové rohlíčky k vínu je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Bramborové rohlíčky k vínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 200 g vařených brambor ve slupce - 200 g hladké mouky (+ na podsypávání) - 200 g másla (použila jsem čerstvé máslo na váhu) - cca 2 lžičky soli - lžička drceného kmínu - vajíčko na potření - nastrouhaný sýr (Ideální je parmazán pro jeho výraznou chuť. Použila jsem Gran Moravii - český sýr parmazánového typu, který běžně koupíte v supermarketech.) - volitelné: hrst sušených rajčat (případně např. olivy).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové rohlíčky k vínu
Recept na Bramborové rohlíčky k vínu: 1. Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši. Přidáme máslo o pokojové teplotě, mouku, sůl a trošku kmínu. Vypracujeme hladké těsto. Nenecháváme uležet, bramborové těsto má tendenci řídnout, takže je potřeba pracovat docela rychle. 2. Těsto vyválíme na tenký plát (cca 0,3 cm) - pokud těsto lepí, podsypáváme ho moukou. Poté vykrajujeme požadované tvary - vykrajovátky nebo rádýlkem. 3. Vykrojené těsto dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do trouby zhruba na 180 stupňů cca 20 minut (dozlatova). 4. Téměř hotové pečivo vytáhneme z trouby, lehce posypeme nastrouhaným sýrem, případně přidáme sušená rajčata nebo olivy na malé kousky a dáme ještě asi na 2 minuty zpátky do trouby zapéct. Tip: Bramborové pečivo s parmazánem se skvěle hodí k suchým bílým vínům. Pokud máte dost času, udělejte ho dostatečně dopředu - ideální je, pokud ho před servírováním necháte cca půl dne hotové "uležet" na chladnějším místě.
Poznámka k receptu na Bramborové rohlíčky k vínu: Nadja: Máš absolútnu pravdu, u nás to bolo tiež tak. Lenže za dlhé roky som sa naučila, že pokazené jedlo sa ešte vždy dá nejako napraviť a zachrániť, ale pokazený človek NIKDY!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové rohlíčky k vínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Elizabeth89
- Datum vložení: 19.02.2014
- Počet porcí: (3 plechy)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: - 200 g vařených brambor ve slupce - 200 g hladké mouky (+ na podsypávání) - 200 g másla (použila jsem čerstvé máslo na váhu) - cca 2 lžičky soli - lžička drceného kmínu - vajíčko na potření - nastrouhaný sýr (Ideální je parmazán pro jeho výraznou chuť. Použila jsem Gran Moravii - český sýr parmazánového typu, který běžně koupíte v supermarketech.) - volitelné: hrst sušených rajčat (případně např. olivy)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové rohlíčky k vínu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové rohlíčky k vínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové rohlíčky k vínu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|