RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bramborové rohlíčky k vínu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bramborové rohlíčky k vínu, recepty Bramborové rohlíčky k vínu, Bramborové, rohlíčky, vínu


Recept na Bramborové rohlíčky k vínu

Recept na Bramborové rohlíčky k vínu je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Bramborové rohlíčky k vínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
- 200 g vařených brambor ve slupce - 200 g hladké mouky (+ na podsypávání) - 200 g másla (použila jsem čerstvé máslo na váhu) - cca 2 lžičky soli - lžička drceného kmínu - vajíčko na potření - nastrouhaný sýr (Ideální je parmazán pro jeho výraznou chuť. Použila jsem Gran Moravii - český sýr parmazánového typu, který běžně koupíte v supermarketech.) - volitelné: hrst sušených rajčat (případně např. olivy).

Bramborové rohlíčky k vínu
Zvětšit obrázek

Recept na Bramborové rohlíčky k vínu

Recept na Bramborové rohlíčky k vínu:
1. Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši. Přidáme máslo o pokojové teplotě, mouku, sůl a trošku kmínu. Vypracujeme hladké těsto. Nenecháváme uležet, bramborové těsto má tendenci řídnout, takže je potřeba pracovat docela rychle. 2. Těsto vyválíme na tenký plát (cca 0,3 cm) - pokud těsto lepí, podsypáváme ho moukou. Poté vykrajujeme požadované tvary - vykrajovátky nebo rádýlkem. 3. Vykrojené těsto dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do trouby zhruba na 180 stupňů cca 20 minut (dozlatova). 4. Téměř hotové pečivo vytáhneme z trouby, lehce posypeme nastrouhaným sýrem, případně přidáme sušená rajčata nebo olivy na malé kousky a dáme ještě asi na 2 minuty zpátky do trouby zapéct. Tip: Bramborové pečivo s parmazánem se skvěle hodí k suchým bílým vínům. Pokud máte dost času, udělejte ho dostatečně dopředu - ideální je, pokud ho před servírováním necháte cca půl dne hotové "uležet" na chladnějším místě.

Poznámka k receptu na Bramborové rohlíčky k vínu:
Nadja: Máš absolútnu pravdu, u nás to bolo tiež tak. Lenže za dlhé roky som sa naučila, že pokazené jedlo sa ešte vždy dá nejako napraviť a zachrániť, ale pokazený človek NIKDY!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové rohlíčky k vínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Elizabeth89
  • Datum vložení: 19.02.2014
  • Počet porcí: (3 plechy)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: - 200 g vařených brambor ve slupce - 200 g hladké mouky (+ na podsypávání) - 200 g másla (použila jsem čerstvé máslo na váhu) - cca 2 lžičky soli - lžička drceného kmínu - vajíčko na potření - nastrouhaný sýr (Ideální je parmazán pro jeho výraznou chuť. Použila jsem Gran Moravii - český sýr parmazánového typu, který běžně koupíte v supermarketech.) - volitelné: hrst sušených rajčat (případně např. olivy)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové rohlíčky k vínu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové rohlíčky k vínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové rohlíčky k vínu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist