|
Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou
Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Bramborové lívance s koprovou brynzou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g hrubé mouky 230 g ve slupce vařených brambor 2 celá vejce 150 ml vlažného mléka 25 g čerstvého droždí 2 rovné (čajové) lžičky soli lžička cukru hladká mouka na vál a 2 lžičky na droždí olej nebo sádlo na smažení 250 g brynzy 2 lžíce koprové nati 4 - 6 lžic zakysané smetany sůl podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou
Recept na Bramborové lívance s koprovou brynzou: Příprava těsta: Do mouky smíchané se solí uděláme důlek. Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou moukou. Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme. Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou. Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Brynzová směs: Mezi tím vidličkou rozmačkáme brynzu, přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti (- každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte). Směs uložíme do lednice. Tvarování a smažení lívanečků: Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany. Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm. Skleničku o vhodném průměru si "namočte" do hladké mouky a vykrajujte kolečka. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev. Smažte po obou stranách dozlatova. Hotové lívanečky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk. Lívanečky podávejte horké i studené se lžičkou brynzové směsi, ozdobené snítkou kopru.
Poznámka k receptu na Bramborové lívance s koprovou brynzou: Lívance jsou skvělé i potřené česnekem a posypané sýrem - jako langoše. Výborně chutnají také k polévkám (hrachová, bramborová, česnečka...) A když je méně osolíte, můžete je jíst nasladko.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové lívance s koprovou brynzou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 08.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 450 g hrubé mouky 230 g ve slupce vařených brambor 2 celá vejce 150 ml vlažného mléka 25 g čerstvého droždí 2 rovné (čajové) lžičky soli lžička cukru hladká mouka na vál a 2 lžičky na droždí olej nebo sádlo na smažení 250 g brynzy 2 lžíce koprové nati 4 - 6 lžic zakysané smetany sůl podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové lívance s koprovou brynzou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové lívance s koprovou brynzou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové lívance s koprovou brynzou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|