|
Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
550 g uvařených,studených brambor/nemusí být vařené ve slupce 200 g Solamylu 200 g hrubé mouky 1 kl soli do těsta 1 pl soli do vody na vaření knedlíků 2 pl sádla 2 velké cibule 2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule 2 velké hrsti“smaženého hrášku“/vložka do polévky 1 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně: Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osamžíme do zlatavé barvy. Do větší mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme sůl a mouku promíchanou se solamylem. Dále přidáme osmaženou cibuli i s tukem, zelenou nať lahůdkové cibule, smažený hrášek a vše v míse navlhčenou rukou důkladně prohněteme. Těsto vyklopíme na čistou kuchyňskou linku, rozdělíme na 2poloviny a z každé vytvoříme větší váleček. Takto přiravené knedlíky vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen na minimum a za občasného podebrání knedlíků ode dna vaříme 30minut. Po této době jeden knedlík vytáhneme na prkýnko, nebo talíř, ostrým nožem v polovině překrojíme a přesvědčíme se, je-li knedlík uvařený(nesmí být uprostřed mokvavý).Jesti ne, dáme nazpět do hrnce a cca 5minutek dovaříme, v opačném případě opatrně z hrnce vytáhneme i druhý knedlík. Krájíme nejlépe silnější nití na širší plátky a podáváme jako přílohu k masu se šťávou, nebo se zelím.
Poznámka k receptu na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně: Knedlíky jsou chutné, hezky barevné, ale vzhledově lepší až na druhý den. Takže raději k obědu připravovat den předem:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 21.12.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 550 g uvařených,studených brambor/nemusí být vařené ve slupce 200 g Solamylu 200 g hrubé mouky 1 kl soli do těsta 1 pl soli do vody na vaření knedlíků 2 pl sádla 2 velké cibule 2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule 2 velké hrsti“smaženého hrášku“/vložka do polévky 1 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|