|
Recept na Bramborová Charlotta
Recept na Bramborová Charlotta je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramborová Charlotta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 750g brambor 2 kuřecí řízky dvě hrsti nakrájené hlívy ústřičné 2 vejce cca 100g tvrdého sýru hrst pokrájených čerstvých bylinek ( já použila medvědí česnek a pažitku) 2PL zakysané smetany sůl olej sádlo na vymazání misky a strouhanka na vysypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramborová Charlotta
Recept na Bramborová Charlotta: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme. Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout. Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme. Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.
Poznámka k receptu na Bramborová Charlotta: Viděla jsem jednou na TV Paprika, jak dělali charlottu z divokého králíka, byla obložená nakrájenými palačinkami potřenými brusinkovou zavařeninou. Vypadalo to báječně, tak jsem se nechala trochu inspirovat :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborová Charlotta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 19.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: cca 750g brambor 2 kuřecí řízky dvě hrsti nakrájené hlívy ústřičné 2 vejce cca 100g tvrdého sýru hrst pokrájených čerstvých bylinek ( já použila medvědí česnek a pažitku) 2PL zakysané smetany sůl olej sádlo na vymazání misky a strouhanka na vysypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborová charlotta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborová Charlotta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborová Charlotta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|