|
Recept na Bramboráky se zelím
Recept na Bramboráky se zelím je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Bramboráky se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 gramů kysaného zelí (ne sterilovaného) 1 kg brambor 3 vejce cca 200 g polohrubé mouky 4 stroužky česneku mléko olej čerstvě nadrcený pepř kmin majoránka sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramboráky se zelím
Recept na Bramboráky se zelím: Ze zelí slijeme šťávu, kterou rozdělíme mezi vitamínuchtivé členy rodiny, případně vnutíme dítku jako lék. Zelí pak nakrájíme na co nejjemnější kousky - po vyklopení z pytlíku necháme v celku a pak krájíme podélně a napříč, mělo by se udržet v celku. Česnek loupeme a utřeme se špetkou soli (lze i vymačkat, množství se klidně dá u česnekožroutů zvětšit). Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Brambory, zelí a česnek vložíme do velké mísy, přikápneme trochu mléka, dáme mouku, vejce, koření a malou hrstku soli. Pořádně rozmícháme, aby nám vzniklo klasické bramborákové těsto, pokud se nám zdá příliš husté, můžeme přilít trošičku mléka. Na pánev nalijeme větší množství oleje a usmažíme si bramboráky se zelím z obou stran do zlatova. Neustále udržujeme větší množství oleje, aby nám vyšly opravdu křupavé placky - takové ty vysušené bez tuku nejsou se zelím dobré.
Poznámka k receptu na Bramboráky se zelím: Jídlo vzniklo náhodou. Dělali jsme zelňáky (totéž bez brambor, majoránky a česneku), které nás neoslovily a při přemýšlení co s tím dál, najednou nás napadlo udělat kyselejší bramboráčky a sázka byla správná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramboráky se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: medmic
- Datum vložení: 07.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 500 gramů kysaného zelí (ne sterilovaného) 1 kg brambor 3 vejce cca 200 g polohrubé mouky 4 stroužky česneku mléko olej čerstvě nadrcený pepř kmin majoránka sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramboráky se zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramboráky se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramboráky se zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|