|
Recept na Bramboráková pizza šumavská
Recept na Bramboráková pizza šumavská je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Bramboráková pizza šumavská budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Bramborákové těsto: Brambory Hladká mouka vejce česnek třený nebo lisovaný pepř sůl majoránka Smaženice: Houby směs (čerstvé, mražené, n. sušené a předem namočené a vymačkané) cibule (česnek) ml. pepř sůl sádlo na vymaštění pekáče sýr strouhaný kečup.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bramboráková pizza šumavská
Recept na Bramboráková pizza šumavská: Udělat klasické bramborákové těsto: Strouhané syrové brambory smíchat s vejcem, hrstí mouky, solí, pepřem, rozemnutou majoránkou a prolisovaným (utřeným) česnekem. Každý podle svého gusta... Do sádlem hodně vymaštěného pekáčku rozprostřít POLOVINU bramborákového těsta a dát péci cca 1/2h v rozpálené troubě (cca 200 st.C), až se těsto srazí a na povrchu trochu zezlátne. Mezitím si připravit na pánvičce houbovou směs, pokrájené houby podusit na osmahlé cibulce na sádle (n. oleji, někdo i na troše podrceného česneku podle J. Wericha), opepřené, osolené, ALE BEZ VAJEC! Vydusit do polotuhé konzistence. Houbovou směs navrstvit na první část upečeného bramboráku v pekáčku, podél stěn nechat volnou mezeru a pak převrstvit druhou částí bramborákové směsi. Celé to pak dát do trouby dopéct při cca 200 st.C asi 1/2h, než opět povrch zezlátne. Po naložení porcí na talíře je možné povrch šumavské pizzy pokecat kečupem, jak kdo má rád. Bramborákovou pizzu v pekáčku je možné posypat strouhaným sýrem a dát ještěš krátce zapéct do trouby, než sýr se rozpustí, zapeče a zezlátne.
Poznámka k receptu na Bramboráková pizza šumavská: Toto je původní recept mého kamaráda K.Č., bohužel již mrtvého. Množství surovin je třeba upravit podle počtu strávníků, množství hub, atd. Každý má svůj "zaručený" recept na bramborákové těsto, proto neuvádím detailní rozpis surovin.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramboráková pizza šumavská, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ejajama
- Datum vložení: 30.05.2013
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Bramborákové těsto: Brambory Hladká mouka vejce česnek třený nebo lisovaný pepř sůl majoránka Smaženice: Houby směs (čerstvé, mražené, n. sušené a předem namočené a vymačkané) cibule (česnek) ml. pepř sůl sádlo na vymaštění pekáče sýr strouhaný kečup
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramboráková pizza šumavská,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramboráková pizza šumavská - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramboráková pizza šumavská
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|