|
Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)
Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč) je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Drobenka: 70 g třtinového cukru 70 g pískového cukru 1 skořicový cukr špetka soli 230 g hladké mouky 150 g másla Ovoce: 500 g loupané a pokrájené rebarbory 500 g očištěných a pokrájených jahod 150 g krupicového cukru půl balíčku vanilkového pudinkového prášku Těsto: 2 velká vejce 2 žloutky 160 g zakysané smetany 260 g hladké mouky 200 g cukru (půl na půl třtinový a pískový) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody půl lžičky soli 180 g másla, změklého, pokrájeného na kousky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)
Recept na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč): Připravíme si drobenku smícháním všech surovin, prsty spojíme směs tak, aby se dělaly hrudky. Můžeme odložit do lednice. Dále si dáme do mísy rebarboru, jahody, cukr a pudinkový prášek a vše promícháme. A jdeme na těsto. V jedné nádobě promícháme vejce, žloutky a zakysanou smetanu. V druhé míse nebo v robotu smícháme mouku, cukry, sodu, prášek do pečiva, sůl a máslo. Přidáme si lžíci směsi z vajec a smetany a zpracujeme vlhké těsto (já dělala prsty) a postupně přidáme i zbytek směsi z vajec a smetany (na to už použijeme vařečku). Třičtvrtě těsta vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše. Na těsto navršíme směs ovoce a lžící na něj klademe kopečky zbylého těsta - cik cak, kam se zrovna vejde. Navrch rovnoměrně nasypeme drobenku, aby pokryla celou plochu koláče. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů, pečeme 45-50 minut, zkusíme páratkem, zda je koláč upečený. Měl by být krásně zlatavě hnědý.
Poznámka k receptu na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč): Inspiraci jsem čerpala z časopisu Albert z roku 2011. Koláč je vynikající, hlavně druhý den je hezky odležený, šťavnatý a přitom s křupavou drobenkou. Ráda se k němu budu vracet.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 04.07.2013
- Počet porcí: velký plech 30x40 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Drobenka: 70 g třtinového cukru 70 g pískového cukru 1 skořicový cukr špetka soli 230 g hladké mouky 150 g másla Ovoce: 500 g loupané a pokrájené rebarbory 500 g očištěných a pokrájených jahod 150 g krupicového cukru půl balíčku vanilkového pudinkového prášku Těsto: 2 velká vejce 2 žloutky 160 g zakysané smetany 260 g hladké mouky 200 g cukru (půl na půl třtinový a pískový) 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody půl lžičky soli 180 g másla, změklého, pokrájeného na kousky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božský jarek (jahodovo-rebarborový koláč),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|