RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Božskorolský dortořez

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Božskorolský dortořez, recepty Božskorolský dortořez, Božskorolský, dortořez


Recept na Božskorolský dortořez

Recept na Božskorolský dortořez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Božskorolský dortořez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na spodek: 1 plátek kupovaného listového těsta Na první náplň: 2 vanilkové pudinky 3PL cukru krupice 0,7l mléka Marmeláda dle chuti(užila jsem třešňovou) Těsto: 5 vajíček 10dkg cukru krupice 2 a půl lžíce hořkého kakaa čajová lžička rumu Vrchní krém: 2x zakysaná smetana 1/2 pomazánkového másla nesoleného 1PL cukru krupice 1PL vanilkového cukru Na posyp hořké kakao Ovoce na dozdobení.

Božskorolský dortořez
Zvětšit obrázek

Recept na Božskorolský dortořez

Recept na Božskorolský dortořez:
Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový mantinel přes a propícháme vidličkou. Dáme péct na 10 min na 160°C. To samé uděláme s druhou polovičkou těsta. Mezitím si uvaříme klasicky pudink. 1/2l mléka dáme vařit, ve zbytku mléka rozmícháme oba pudinky a cukr. Vlijeme do horkého mléka a svaříme hustý pudink. Jeden plát listového těsta necháme ve formě. Druhý pizzovým rádýlkem a nebo nožem překrojíme na 4x. Trojúhelníčky zkrátíme na půl jejích šířky a vyložíme jimi boku formy. Nalijeme pudink a dáme na 10 min zapéct na 150°C. Nyní na lehce zapečený pudink rozetřeme marmeládu. Na hnědé těsto vyšleháme oddělené žloutky řádně s cukrem, rumem a kakaem, až se cukr rozplyne. Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z pěti bílků s troškou soli. Hmotu naneseme na pudinkovou náplň a dáme péct cca na 20-30min na 160°C. Těsto se nafoukne a po vyjmutí poklesne, to není na závadu. Upečený korpus dáme vychladnout. Kysané smetany s cukrem a pomazánkovým máslem, které dodá zpevňovací efekt, vyšleháme a naneseme na korpus. Pomocí vidliček uděláme zdobný povrch(střídavě děláme proužky na šířku a na délku). Pomocí sítka lehce poprášíme kakaem a dáma odležet. Pak už jen na talířku dozdobíme ovocem.

Poznámka k receptu na Božskorolský dortořez:
Božskorolský proto, protože jsem využila těsto bez mouky na Božskou rolku ;-) http://www.toprecepty.cz/recept/17197-bozska-rolka... Hnědé těsto je uprostřed, krém kolem. A to natáhlo vlhkost pudinkovou a krémovou, moc dobré ;.)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božskorolský dortořez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 26.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Na spodek: 1 plátek kupovaného listového těsta Na první náplň: 2 vanilkové pudinky 3PL cukru krupice 0,7l mléka Marmeláda dle chuti(užila jsem třešňovou) Těsto: 5 vajíček 10dkg cukru krupice 2 a půl lžíce hořkého kakaa čajová lžička rumu Vrchní krém: 2x zakysaná smetana 1/2 pomazánkového másla nesoleného 1PL cukru krupice 1PL vanilkového cukru Na posyp hořké kakao Ovoce na dozdobení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božskorolský dortořez, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božskorolský dortořez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božskorolský dortořez

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist