|
Recept na Božskorolský dortořez
Recept na Božskorolský dortořez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Božskorolský dortořez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na spodek: 1 plátek kupovaného listového těsta Na první náplň: 2 vanilkové pudinky 3PL cukru krupice 0,7l mléka Marmeláda dle chuti(užila jsem třešňovou) Těsto: 5 vajíček 10dkg cukru krupice 2 a půl lžíce hořkého kakaa čajová lžička rumu Vrchní krém: 2x zakysaná smetana 1/2 pomazánkového másla nesoleného 1PL cukru krupice 1PL vanilkového cukru Na posyp hořké kakao Ovoce na dozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Božskorolský dortořez
Recept na Božskorolský dortořez: Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový mantinel přes a propícháme vidličkou. Dáme péct na 10 min na 160°C. To samé uděláme s druhou polovičkou těsta. Mezitím si uvaříme klasicky pudink. 1/2l mléka dáme vařit, ve zbytku mléka rozmícháme oba pudinky a cukr. Vlijeme do horkého mléka a svaříme hustý pudink. Jeden plát listového těsta necháme ve formě. Druhý pizzovým rádýlkem a nebo nožem překrojíme na 4x. Trojúhelníčky zkrátíme na půl jejích šířky a vyložíme jimi boku formy. Nalijeme pudink a dáme na 10 min zapéct na 150°C. Nyní na lehce zapečený pudink rozetřeme marmeládu. Na hnědé těsto vyšleháme oddělené žloutky řádně s cukrem, rumem a kakaem, až se cukr rozplyne. Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z pěti bílků s troškou soli. Hmotu naneseme na pudinkovou náplň a dáme péct cca na 20-30min na 160°C. Těsto se nafoukne a po vyjmutí poklesne, to není na závadu. Upečený korpus dáme vychladnout. Kysané smetany s cukrem a pomazánkovým máslem, které dodá zpevňovací efekt, vyšleháme a naneseme na korpus. Pomocí vidliček uděláme zdobný povrch(střídavě děláme proužky na šířku a na délku). Pomocí sítka lehce poprášíme kakaem a dáma odležet. Pak už jen na talířku dozdobíme ovocem.
Poznámka k receptu na Božskorolský dortořez: Božskorolský proto, protože jsem využila těsto bez mouky na Božskou rolku ;-) http://www.toprecepty.cz/recept/17197-bozska-rolka... Hnědé těsto je uprostřed, krém kolem. A to natáhlo vlhkost pudinkovou a krémovou, moc dobré ;.)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božskorolský dortořez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 26.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Na spodek: 1 plátek kupovaného listového těsta Na první náplň: 2 vanilkové pudinky 3PL cukru krupice 0,7l mléka Marmeláda dle chuti(užila jsem třešňovou) Těsto: 5 vajíček 10dkg cukru krupice 2 a půl lžíce hořkého kakaa čajová lžička rumu Vrchní krém: 2x zakysaná smetana 1/2 pomazánkového másla nesoleného 1PL cukru krupice 1PL vanilkového cukru Na posyp hořké kakao Ovoce na dozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božskorolský dortořez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božskorolský dortořez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božskorolský dortořez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|