|
Recept na Božské karamelové větrníčky
Recept na Božské karamelové větrníčky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Božské karamelové větrníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Karamelový základ: 80 g cukru, 80 ml smetany ke šlehání Na dohotovení polevy a karamelového krému: 150 g moučkového cukru, 3 lžíce vody, 500 ml smetany ke šlehání (40%) Vanilkový krém: 500 ml mléka, 60 g vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový lusk, 150 g krupicového cukru, 500 ml smetany ke šlehání Těsto: 270 ml vody, 80 ml oleje, špetka soli, 200 g hladké mouky, 6 vajec.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Božské karamelové větrníčky
Recept na Božské karamelové větrníčky: Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel. Opatrně přilijeme horkou smetanu. Smetanu mícháme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Pak ji přecedíme přes kovový cedník a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den připravíme z karamelového základu polevu a krém. Na polevu utřeme moučkový cukr se 3 lžícemi studené vody. Do polevy vmícháme 2 lžíce karamelového základu. Na karamelový krém vyšleháme smetanu téměř dotuha. Pak do ní přidáme zbylý karamelový základ a došleháme ji. Na vanilkový krém rozmícháme v troše mléka pudinkový prášek a dřeň z vanilky. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu. Vmícháme pudinkovou zálivku. Uvaříme hustý krém a za častého promíchání ho necháme vychladnout. Pak ho našleháme a přidáme do něj pevnou šlehačku. Krém necháme v lednici asi hodinu odpočinout. V kastrolu se silným dnem přivedeme k varu vodu s olejem. Přisypeme mouku a sůl a těsto mícháme, dokud se na dně kastrolu nezačne tvořit bílý povlak. Těsto přendáme do misky a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme vejce. Z vychladlého těsta nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na plech větrníky. Troubu ohřejeme přibližně na 200 °C a rozprašovačem do ní nastříkáme vodu. Vložíme do ní větrníky a pečeme je, dokud nezezlátnou. Větrníky necháme zcela vychladnout a pak je rozkrojíme. Horní díly potřeme polevou a necháme zaschnout. Na spodní díly cukrářským sáčkem nastříkáme nejprve vanilkový, pak karamelový krém a nakonec přiložíme horní díly s polevou.
Poznámka k receptu na Božské karamelové větrníčky: No konečně jsem našla pořádný recept na klasický větrník!!!! Moc děkuji. Jak už někdo napsal suprově popsané!! Někdy by se v tom člověk zbláznil.... Kord v karamelovém základu (zapomínají na druhou část a potom hned je bordel v hlavě ) Ještě jednou děkuji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božské karamelové větrníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kamili (Kamila Říhová)
- Datum vložení: 09.04.2013
- Počet porcí: 14
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Karamelový základ: 80 g cukru, 80 ml smetany ke šlehání Na dohotovení polevy a karamelového krému: 150 g moučkového cukru, 3 lžíce vody, 500 ml smetany ke šlehání (40%) Vanilkový krém: 500 ml mléka, 60 g vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový lusk, 150 g krupicového cukru, 500 ml smetany ke šlehání Těsto: 270 ml vody, 80 ml oleje, špetka soli, 200 g hladké mouky, 6 vajec
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božské karamelové větrníčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božské karamelové větrníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božské karamelové větrníčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|