RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Božské karamelové větrníčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Božské karamelové větrníčky, recepty Božské karamelové větrníčky, Božské, karamelové, větrníčky


Recept na Božské karamelové větrníčky

Recept na Božské karamelové větrníčky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Božské karamelové větrníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Karamelový základ: 80 g cukru, 80 ml smetany ke šlehání Na dohotovení polevy a karamelového krému: 150 g moučkového cukru, 3 lžíce vody, 500 ml smetany ke šlehání (40%) Vanilkový krém: 500 ml mléka, 60 g vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový lusk, 150 g krupicového cukru, 500 ml smetany ke šlehání Těsto: 270 ml vody, 80 ml oleje, špetka soli, 200 g hladké mouky, 6 vajec.

Božské karamelové větrníčky
Zvětšit obrázek

Recept na Božské karamelové větrníčky

Recept na Božské karamelové větrníčky:
Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel. Opatrně přilijeme horkou smetanu. Smetanu mícháme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Pak ji přecedíme přes kovový cedník a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den připravíme z karamelového základu polevu a krém. Na polevu utřeme moučkový cukr se 3 lžícemi studené vody. Do polevy vmícháme 2 lžíce karamelového základu. Na karamelový krém vyšleháme smetanu téměř dotuha. Pak do ní přidáme zbylý karamelový základ a došleháme ji. Na vanilkový krém rozmícháme v troše mléka pudinkový prášek a dřeň z vanilky. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu. Vmícháme pudinkovou zálivku. Uvaříme hustý krém a za častého promíchání ho necháme vychladnout. Pak ho našleháme a přidáme do něj pevnou šlehačku. Krém necháme v lednici asi hodinu odpočinout. V kastrolu se silným dnem přivedeme k varu vodu s olejem. Přisypeme mouku a sůl a těsto mícháme, dokud se na dně kastrolu nezačne tvořit bílý povlak. Těsto přendáme do misky a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme vejce. Z vychladlého těsta nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na plech větrníky. Troubu ohřejeme přibližně na 200 °C a rozprašovačem do ní nastříkáme vodu. Vložíme do ní větrníky a pečeme je, dokud nezezlátnou. Větrníky necháme zcela vychladnout a pak je rozkrojíme. Horní díly potřeme polevou a necháme zaschnout. Na spodní díly cukrářským sáčkem nastříkáme nejprve vanilkový, pak karamelový krém a nakonec přiložíme horní díly s polevou.

Poznámka k receptu na Božské karamelové větrníčky:
No konečně jsem našla pořádný recept na klasický větrník!!!! Moc děkuji. Jak už někdo napsal suprově popsané!! Někdy by se v tom člověk zbláznil.... Kord v karamelovém základu (zapomínají na druhou část a potom hned je bordel v hlavě ) Ještě jednou děkuji

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Božské karamelové větrníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kamili (Kamila Říhová)
  • Datum vložení: 09.04.2013
  • Počet porcí: 14
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Karamelový základ: 80 g cukru, 80 ml smetany ke šlehání Na dohotovení polevy a karamelového krému: 150 g moučkového cukru, 3 lžíce vody, 500 ml smetany ke šlehání (40%) Vanilkový krém: 500 ml mléka, 60 g vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový lusk, 150 g krupicového cukru, 500 ml smetany ke šlehání Těsto: 270 ml vody, 80 ml oleje, špetka soli, 200 g hladké mouky, 6 vajec
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na božské karamelové větrníčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Božské karamelové větrníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Božské karamelové větrníčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist