Recept na Borůvkové mlsání
Recept na Borůvkové mlsání je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Borůvkové mlsání budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce 4lžíce cukru 4lžíce polohrubé mouky 1/2 prášek do pečiva 2-3 tvarohy /záleží na velikosti formy 1 kysanou smetanu cukr dle chuti 1 vanilkový cukr želatina borůvky šlehačku ztužovač šlehačky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Borůvkové mlsání
Recept na Borůvkové mlsání: V míse vyšleháme žloudky s cukrem do pěny.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně přidáváme lžíci sněhu a lžíci mouky s prdopeč do ušlehaných žloudků a cukru.Opatrně zlehka promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy nebo na vyšší plech. Upečeme ve vyhřáté troubě a po upečení necháme vychladnout.Mezi tím ušleháme tvarohy cukr,vanilkový cukr a kysanou smetanu.Pokud je piškot vychladlý potřeme tvarohem.Na tvaroh nasypeme vyšší vrstvu borůvek/může být i jiné ovoce pokud nemáme borůvky/.Rozpsutíme želatinu a po lžících poléváme borůvky.Vše necháme v lednici ztuhnout.Před podáváním ušleháme šlehačku se ztužovačem a zdobíme nakrájené kostky.
Poznámka k receptu na Borůvkové mlsání: Je vynikající v horku a moc se po něm netloustne:o)))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Borůvkové mlsání, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Luuciferky (Zdenka)
- Datum vložení: 12.09.2009
- Počet porcí: 30 - 35 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 4 vejce 4lžíce cukru 4lžíce polohrubé mouky 1/2 prášek do pečiva 2-3 tvarohy /záleží na velikosti formy 1 kysanou smetanu cukr dle chuti 1 vanilkový cukr želatina borůvky šlehačku ztužovač šlehačky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na borůvkové mlsání,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Borůvkové mlsání - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Borůvkové mlsání
|
|