|
Recept na Borůvkové koláče "lopaťáky"
Recept na Borůvkové koláče "lopaťáky" je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Borůvkové koláče "lopaťáky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 600g polohrubé mouky 100g cukru 120g másla (hery) 30g kvasnic 250ml mléka špetka soli Na náplň: 500g tvarohu 4pl cukru 1/2pl van. pudinku Na drobenku: 1/2 másla hladká mouka cukr moučka 1l borůvek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Borůvkové koláče "lopaťáky"
Recept na Borůvkové koláče "lopaťáky": Nejprve si rozpustíme máslo a necháme vychladnout, z vlažného mléka 1kl cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Nachystáme si náplň, smícháním tvarohu, cukru a pudinku, připkavíme drobenku, do misky dáme máslo, 3-4pl cukru a hladkou mouku postupně přisypáváme až je těsto sypké a tvoří kuličky. Do mísy nasypeme mouku s cukrem, na dno dáme sůl. Uprostřed vytvoříme důlek, přidáme máslo, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout (já dávám do brouby s hrncem horké vody). Dvakrát po 1/2 hodině těsto přemísíme. Hotové vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rukama propracujeme. Rozdělíme na 6 kusů, vytvoříme bochánky, necháme 5 minut odpočinout. Dlaní do bochánku uděláme důlek, dáme do něj velkou pl tvarohu(1/6) a těsto zavřeme jako na koláčky, spojem otočíme dolů a prsty roztahujeme od prostřed do krajů a tvoříme koláč (lopaťák). Dáme pozor na protrhnutí těsta. Koláče dáme na plech, posypeme borůvkami a drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 35 minut. Po vytažení, ještě horké, potřeme okraje zlehka olejem.
Poznámka k receptu na Borůvkové koláče "lopaťáky": Přiznávám bez mučení :-D, drobenku mi chystá manžel, nebo babička, tak jako těsta která se zpracovávají rukama. Fáze kdy mi "leze" máslo, vejce atd... kolem prstů nezvládám.:-( Hotové mi nevadí, ale to máslo brrrr
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Borůvkové koláče "lopaťáky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 18.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Na těsto: 600g polohrubé mouky 100g cukru 120g másla (hery) 30g kvasnic 250ml mléka špetka soli Na náplň: 500g tvarohu 4pl cukru 1/2pl van. pudinku Na drobenku: 1/2 másla hladká mouka cukr moučka 1l borůvek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na borůvkové koláče "lopaťáky",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Borůvkové koláče "lopaťáky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Borůvkové koláče "lopaťáky"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|