|
Recept na Borůvková roláda s krémem
Recept na Borůvková roláda s krémem je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Borůvková roláda s krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 4 vejce(rozdělit žloutky a bílky), 4 lžíce krystalového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky krém: 2 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 celá Hera(nebo máslo) ostatní: borůvkový džem částečně s celými borůvkami, olej na potření pečícího papíru, špetka soli do bílků na sníh.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Borůvková roláda s krémem
Recept na Borůvková roláda s krémem: Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat. Ušleháme si žloutky s cukrem krystalovým i vanilkovým do pěny-zvětší objem! Pak lehce a rychle přišlehneme po lžicích mouku a nakonec vmícháme sníh, který máme v lednici-nešlehat, jen lžící, nebo vařečkou!.Na plech si dáme pečící papír, ten potřeme olejem-jde po upečení nádherně sundat, vylijeme těsto, uhladíme ho a dáme do vyhřáté trouby na 170-180°C a pečeme do lehce růžova, těsto hlídáme, je hotové za pár minut. Upečené těsto vyndáme, necháme vystydnout a uděláme si krém-ušleháme vejce s cukrem krupicovým i vanilkovým mírně do pěny, pak přidáme nakrájenou, nebo nastrouhanou Herou a ušleháme jemný hladký krém. Když nám těsto vychladlo, potřeme ho borůvkovým džemem a na něj natřeme krém, kterého si necháme tak 1/3 navrch rolády a můžeme smíchat s 1 lžící borůvkového džemu pro barvu. Po namazání zlehka srolujeme, vršek potřeme ještě krémem a pokud nám zbyde, můžeme ještě podle naší fantazie ozdobit.
Poznámka k receptu na Borůvková roláda s krémem: Já na zdobení nejsem zrovna šikovná, tak jsem jen udělala "bobečky" igelitovým pytlíkem a posypala barevnýma kuličkama.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Borůvková roláda s krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dost
- Datum vložení: 11.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: těsto: 4 vejce(rozdělit žloutky a bílky), 4 lžíce krystalového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky krém: 2 vejce, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 celá Hera(nebo máslo) ostatní: borůvkový džem částečně s celými borůvkami, olej na potření pečícího papíru, špetka soli do bílků na sníh
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na borůvková roláda s krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Borůvková roláda s krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Borůvková roláda s krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|