|
Recept na Bonet
Recept na Bonet je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Bonet budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: -4 vejce -100 g cukru + 4 lžíce na karamel -40 g kakaa -3 lžíce rumu -½ l čerstvého mléka -100 g sušenek amaretti + na dekoraci.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bonet
Recept na Bonet: Sušenky najemno rozdrtíme. Já jsem použil mlýnek na strouhaní. Dáme stranou. Na pánvi nebo v menším kastrůlku si připravíme světlý karamel ze 4 lžic cukru. Karamel rozdělíme do zapékacích mističek tak, aby jsme pokryli celé dno. S karamelem pracujeme opatrně, ale rychle, hned vychladne a tvrdne. Vejce lehce rozšleháme, přidáme cukr, prosáté kakao a dobře promícháme. Přidáme rum a mléko, opět dobře promícháme. Nakonec přidáme rozdrcené sušenky a zase dobře promícháme. Směs rozdělíme do zapékacích mističek na ztuhlý karamel. Mističky dáme do hlubšího pekáčku, do kterého nalijeme horkou vodu, která by měla sahat asi 1 cm pod okraj mističek. Dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 45 minut. Když se dotkneme hmoty prstem, lehce přitlačíme uprostřed mističky a cítíme že nám hmota klade odpor mělo by to být pečené. Upečené Bonet vyndáme z vody a necháme je úplně vystydnout, potom je dáme vychladit do lednice. Při podávání vychlazený Bonet vyklopíme na talířek a na každý položíme jednu sušenku amaretti.
Poznámka k receptu na Bonet: Fotopostup zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/... *Můžeme dělat individuální porce do zapékacích mističek (používáme-li keramické, ověříme si jestli vydrží teplotu přes 200ºC, aby se nám po nalití karamelu nezničili, karamel má nějakých 230ºC), anebo můžeme použít například chlebíčkovou formu, po vychladnutí vyklopíme a krájíme jednotlivé porce. **Bonet je v podstatě pudink, pocházející z italské oblasti Piemonte (doslovný překlad slova bonet z místního nářečí znamená klobouk). Je to obdoba francouzského Crème caramel a španělského Flan de huevo. ***Toto je jedna z verzí, existuje mnoho obměn, které se převážně liší v množství jednotlivých surovin.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bonet, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 28.09.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: Ingredience: -4 vejce -100 g cukru + 4 lžíce na karamel -40 g kakaa -3 lžíce rumu -½ l čerstvého mléka -100 g sušenek amaretti + na dekoraci
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bonet,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bonet - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bonet
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|