RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bonet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bonet, recepty Bonet, Bonet


Recept na Bonet

Recept na Bonet je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní. K přípravě Bonet budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Ingredience: -4 vejce -100 g cukru + 4 lžíce na karamel -40 g kakaa -3 lžíce rumu -½ l čerstvého mléka -100 g sušenek amaretti + na dekoraci.

Bonet
Zvětšit obrázek

Recept na Bonet

Recept na Bonet:
Sušenky najemno rozdrtíme. Já jsem použil mlýnek na strouhaní. Dáme stranou. Na pánvi nebo v menším kastrůlku si připravíme světlý karamel ze 4 lžic cukru. Karamel rozdělíme do zapékacích mističek tak, aby jsme pokryli celé dno. S karamelem pracujeme opatrně, ale rychle, hned vychladne a tvrdne. Vejce lehce rozšleháme, přidáme cukr, prosáté kakao a dobře promícháme. Přidáme rum a mléko, opět dobře promícháme. Nakonec přidáme rozdrcené sušenky a zase dobře promícháme. Směs rozdělíme do zapékacích mističek na ztuhlý karamel. Mističky dáme do hlubšího pekáčku, do kterého nalijeme horkou vodu, která by měla sahat asi 1 cm pod okraj mističek. Dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 45 minut. Když se dotkneme hmoty prstem, lehce přitlačíme uprostřed mističky a cítíme že nám hmota klade odpor mělo by to být pečené. Upečené Bonet vyndáme z vody a necháme je úplně vystydnout, potom je dáme vychladit do lednice. Při podávání vychlazený Bonet vyklopíme na talířek a na každý položíme jednu sušenku amaretti.

Poznámka k receptu na Bonet:
Fotopostup zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/... *Můžeme dělat individuální porce do zapékacích mističek (používáme-li keramické, ověříme si jestli vydrží teplotu přes 200ºC, aby se nám po nalití karamelu nezničili, karamel má nějakých 230ºC), anebo můžeme použít například chlebíčkovou formu, po vychladnutí vyklopíme a krájíme jednotlivé porce. **Bonet je v podstatě pudink, pocházející z italské oblasti Piemonte (doslovný překlad slova bonet z místního nářečí znamená klobouk). Je to obdoba francouzského Crème caramel a španělského Flan de huevo. ***Toto je jedna z verzí, existuje mnoho obměn, které se převážně liší v množství jednotlivých surovin.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bonet, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Miquel
  • Datum vložení: 28.09.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
  • Suroviny: Ingredience: -4 vejce -100 g cukru + 4 lžíce na karamel -40 g kakaa -3 lžíce rumu -½ l čerstvého mléka -100 g sušenek amaretti + na dekoraci
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bonet, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bonet - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bonet

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist