|
Recept na Bojnický závin
Recept na Bojnický závin je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Bojnický závin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 160 g masla, 30 g práškového cukru, 3 vajcia, marhuľový lekvár.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bojnický závin
Recept na Bojnický závin: Do múky rozdrobíme droždie a maslo a vytvoríme drobenku. Pridáme cukor, 1 vejce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto. Zformujeme guľu, zabalíme do utierky, zavesíme na varešku a na 1- 2 hodiny ponoríme do studenej vody. Cesto je vykysnuté, keď vypláva na povrch. Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubo, stred potrieme lekvárom a okraje cesta preložíme cez seba. Závin dáme na vymazaný plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
Poznámka k receptu na Bojnický závin: Takto kysnuté cesto sa u nás volá "Vyskoč z vody ".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bojnický závin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 14.03.2009
- Počet porcí: 25 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: 300 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 160 g masla, 30 g práškového cukru, 3 vajcia, marhuľový lekvár
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bojnický závin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bojnický závin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bojnický závin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|