|
Recept na Bochánky se zelím
Recept na Bochánky se zelím je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Bochánky se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 gramů podušeného kysaného zelí (lze dát slité čerstvé) 300-400 gramů hladké mouky 125 ml mléka 1/4 kostky droždí 1 vejce sůl kmín pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bochánky se zelím
Recept na Bochánky se zelím: Do mísy si dáme mléko v pokojové teplotě, vejce, přeložíme okapané zelí, osolíme, přidáme hladkou mouku, nadrobíme droždí a vše opepříme čerstvým pepřem a řádně okmínujeme. Vypracujeme si těsto, nebo necháme pekárnu ať dělá do může. Nemělo by být úplně řídké, případně podle potřeb dosypáváme ještě mouku. Necháme kynout přibližně hodinu a čtvrt - měl by výrazně narůst jeho objem. Na vál si nasypeme hladkou mouku, vyklopíme těsto a pomoučenýma rukama tvarujeme bochánky, šišky a všemožné další tvary, jaké nás napadnou. Hotová dílka ukládáme na pečící papír, silikon nebo vymazaný plech tak, aby mezi nimi byla trocha volného místa. Případně je ještě posypeme kmínem. Připravený plech vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů a pečeme do zlatova při teplotě přibližně 200 stupňů - čas pečení by měl být kolem půl hodiny. Jíst je můžeme teplé, ale za nadýmání autor receptu nezodpovídá.
Poznámka k receptu na Bochánky se zelím: Pokrm vznikl, když zůstalo větší množství dušeného zelí od strapaček (čili nepřislazovaného) a ze zbytkového pokusu se stala oblíbená součást našeho jídelníčku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bochánky se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: medmic
- Datum vložení: 19.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 gramů podušeného kysaného zelí (lze dát slité čerstvé) 300-400 gramů hladké mouky 125 ml mléka 1/4 kostky droždí 1 vejce sůl kmín pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bochánky se zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bochánky se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bochánky se zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|