|
Recept na Bochánek M.Š.
Recept na Bochánek M.Š. je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Bochánek M.Š. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hladké mouky, 1 tvaroh 250 g (nejlépe ve vaničce), 1 vanilkový cukr, 110 g práškového cukru, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 9 lžic oleje (může být nahraženo Herou a pod), 8 - 10 lžic mléka (nebo raději šlehačky na vaření), rozinky namočené v 1-2 lžících rumu, kandované ovoce, kůra z 1/2 citrónu + jeho šťáva, špetka soli. Vajíčko na potření + mandlové lupínky na posyp..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bochánek M.Š.
Recept na Bochánek M.Š.: Utřeme cukry s vajíčkem, olejem a vmícháme tvaroh, přidáme citónovou kůru, šťávu a šp.soli. Vmícháme zbytek (mouka s práškem), vlijeme rum s rozinkami, případně kandované ovoce a přilejeme cca 8 lžic smetany a nejlépe rukama na vále vypracujeme vcelku tuhé těsto. Podle potřeby přidáme ještě smetanu nebo mléko. Hladké těsto rozdělíme na dva malé bochánky a dáme odpočinout cca na 1 hod. (do tepla). Posléze prořízneme vršky bochánků (aby moc nepraskly), natřeme vajíčkem a posypeme lupínky mandliček). Pečeme v předehřáté troubě na cca 180-190°C po dobu 25 min. Pak ubereme na 150-160°C podle zvyku a dopečeme. Zkusíme špejlí.
Poznámka k receptu na Bochánek M.Š.: Je nutné vycházet ze zkušeností včetně znalostí pečení naší trouby. Recept je od Budějčačky a bývalé spolupracovnice Marušky Šafaříků . Ať se vám dílo daří a sporák dobře vaří.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bochánek M.Š., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 11.06.2010
- Počet porcí: 20 - 26 (dva malé bochánky)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 500g hladké mouky, 1 tvaroh 250 g (nejlépe ve vaničce), 1 vanilkový cukr, 110 g práškového cukru, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 9 lžic oleje (může být nahraženo Herou a pod), 8 - 10 lžic mléka (nebo raději šlehačky na vaření), rozinky namočené v 1-2 lžících rumu, kandované ovoce, kůra z 1/2 citrónu + jeho šťáva, špetka soli. Vajíčko na potření + mandlové lupínky na posyp.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bochánek m.Š.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bochánek M.Š. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bochánek M.Š.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|