|
Recept na Blažené švestky ả la clafoutis
Recept na Blažené švestky ả la clafoutis je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Blažené švestky ả la clafoutis budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 šálek smetany na vaření 1 šálek polohrubé mouky ¾ šálku hnědého cukru 4 celá vejce pár kapek mandlové esence 1 lžička skořice 2 lžíce čokoládových kousků 20 ks vypeckovaných sušených švestek 150 ml kořeného vína (zde Kahor/Kagor) 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Blažené švestky ả la clafoutis
Recept na Blažené švestky ả la clafoutis: Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva nezhoustne. Poté přidáme cukr a máslo a ještě krátce restujeme, aby vznikl hustý krém. Ten pak necháme odkapat misky a uschováme na závěrečnou ozdobu. Vejce ušleháme do pěny s cukrem a mandlovou esencí, přidáme mléko se skořicí a po troškách vešleháváme mouku. Nakonec přidáme čokoládové kousky. Koláčovou formu vymažeme máslem a na dno rozložíme švestky. Zalijeme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 40 minut. Prvních 20 minut troubu neotvíráme. A po vyjmutí z trouby pozor, abyste těstu nezpůsobili šok. Nedávejte je do chladna a pečicí mísu kládejte opatrně, aby těsto nespadlo. Podáváme nejlépe horké, ale i studené, moučník je výborný s crẻme fresh, zakysanou smetanou nebo šlehačkou.
Poznámka k receptu na Blažené švestky ả la clafoutis: Clafoutis je původně francouzský moučník. Někomu trochu připomíná bublaninu, ale i palačinku. Nejčastěji se vyrábí z čerstvých třešní, populární jsou ale i nektarinky, maliny, hroznové víno a další ovoce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Blažené švestky ả la clafoutis, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 26.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 1 šálek smetany na vaření 1 šálek polohrubé mouky ¾ šálku hnědého cukru 4 celá vejce pár kapek mandlové esence 1 lžička skořice 2 lžíce čokoládových kousků 20 ks vypeckovaných sušených švestek 150 ml kořeného vína (zde Kahor/Kagor) 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na blažené švestky ả la clafoutis,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Blažené švestky ả la clafoutis - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Blažené švestky ả la clafoutis
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|