RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty, recepty Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty, Bláto, na, hřišti, aneb, buchta, buchty


Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kus nepovedeného koláče, či buchty (u mě to byla Rafaelka, která byla na druhý den buchtopraška dusivá) Na čoko rozvar: 1/2l mléka 1/2 hořké čokolády šťáva a kůra z jednoho pomeranče 2PL cukru Na těsto: 2vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku sodovky,limonády,bublinády 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Na polevu (viz v receptech Hebká hustá čokoládová poleva): 250ml smetany ke šlehání 2PL hořkého kakaa 150g jemně nastrouhané hořké čokolády Kůra z pomeranče.

Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty
Zvětšit obrázek

Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty:
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat s moukou a práškem do pečiva hladké těsto. Pokud by bylo hustší, přidat trochu sodovky.(dle mouky) Vylít na vymazaný a vysypaný plech. Nepovedenou buchtu nakrájet na kostky a pomocí rukou je nechat nasát v kastrolku v čoko rozvaru. Poklást napitými kostkami celé těsto. Pokud zbydou drobečky a rozvar, tak smíchat a nanést. Pečeme cca na 160°C tak 20-30min. Ozkoušíme párátkem, zda je po vpichu suché. Dáme vychladnout a uděláme polevu. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění.Nakonec přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne. Pak můžeme polít upečený korpus. Lze dozdobit proužky pomerančové kůry. Pěkně vychladit a servírovat ;-)

Poznámka k receptu na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty:
Nevěděla jsem, co s tou buchtopraškou, tak jsem zaimprovizovala. Někdy se přihodí, že upečený výtvor, nevyhoví chuťovým pohárečkům, tak co z toho nepřekouzlit něco jiného. Pomeranč s čokoládou dává senzační chuť a polevě zase jiný a výborný rozměr. Milovníci kandované kůry v čokoládě si příjdou na své ;-) odkaz na polevu je zde: http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-... p.s. jinak název...napadl mě při pohledu na tu divnou masu na plechu:-))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 24.03.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Kus nepovedeného koláče, či buchty (u mě to byla Rafaelka, která byla na druhý den buchtopraška dusivá) Na čoko rozvar: 1/2l mléka 1/2 hořké čokolády šťáva a kůra z jednoho pomeranče 2PL cukru Na těsto: 2vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku sodovky,limonády,bublinády 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Na polevu (viz v receptech Hebká hustá čokoládová poleva): 250ml smetany ke šlehání 2PL hořkého kakaa 150g jemně nastrouhané hořké čokolády Kůra z pomeranče
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bláto na hřišti, aneb buchta z buchty, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist