|
Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty
Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kus nepovedeného koláče, či buchty (u mě to byla Rafaelka, která byla na druhý den buchtopraška dusivá) Na čoko rozvar: 1/2l mléka 1/2 hořké čokolády šťáva a kůra z jednoho pomeranče 2PL cukru Na těsto: 2vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku sodovky,limonády,bublinády 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Na polevu (viz v receptech Hebká hustá čokoládová poleva): 250ml smetany ke šlehání 2PL hořkého kakaa 150g jemně nastrouhané hořké čokolády Kůra z pomeranče.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty
Recept na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty: Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat s moukou a práškem do pečiva hladké těsto. Pokud by bylo hustší, přidat trochu sodovky.(dle mouky) Vylít na vymazaný a vysypaný plech. Nepovedenou buchtu nakrájet na kostky a pomocí rukou je nechat nasát v kastrolku v čoko rozvaru. Poklást napitými kostkami celé těsto. Pokud zbydou drobečky a rozvar, tak smíchat a nanést. Pečeme cca na 160°C tak 20-30min. Ozkoušíme párátkem, zda je po vpichu suché. Dáme vychladnout a uděláme polevu. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění.Nakonec přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne. Pak můžeme polít upečený korpus. Lze dozdobit proužky pomerančové kůry. Pěkně vychladit a servírovat ;-)
Poznámka k receptu na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty: Nevěděla jsem, co s tou buchtopraškou, tak jsem zaimprovizovala. Někdy se přihodí, že upečený výtvor, nevyhoví chuťovým pohárečkům, tak co z toho nepřekouzlit něco jiného. Pomeranč s čokoládou dává senzační chuť a polevě zase jiný a výborný rozměr. Milovníci kandované kůry v čokoládě si příjdou na své ;-) odkaz na polevu je zde: http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-... p.s. jinak název...napadl mě při pohledu na tu divnou masu na plechu:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 24.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Kus nepovedeného koláče, či buchty (u mě to byla Rafaelka, která byla na druhý den buchtopraška dusivá) Na čoko rozvar: 1/2l mléka 1/2 hořké čokolády šťáva a kůra z jednoho pomeranče 2PL cukru Na těsto: 2vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku sodovky,limonády,bublinády 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Na polevu (viz v receptech Hebká hustá čokoládová poleva): 250ml smetany ke šlehání 2PL hořkého kakaa 150g jemně nastrouhané hořké čokolády Kůra z pomeranče
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bláto na hřišti, aneb buchta z buchty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|